Novosti|

U petak, 18. studenog 2016. godine, Osnovnu školu Ivana Kukuljevića Belišće posjetili su predstavnici Američkog veleposlanstva u Zagrebu, Christian Wright i Maca Bahlen. Goste su dočekali ravnatelj škole Darko Kovač, nastavnice engleskog jezika kao i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Belišća Antonija Andrašek Barić.

Američki diplomat Christian Wright pred brojnim učenicima uzrasta od 5. do 8. razreda i njihovim nastavnicama engleskog jezika održao je iznimno zanimljivo i poučno predavanje o američnikm praznicima te odgovorio na brojna učenička pitanja. Cilj ovog posjeta bio je razgovor i interakcija s osobama s engleskog govornog područja te upoznavanje američke kulture.

Suradnja belišćanske osnovne škole s Američkim veleposlanstvom započela je još 2009. kada je nastavnica Anna Maria Popović sa svojim učenicima poslala čestitke za Noć vještica. Suradnja je nastavljena i sljedeće godine kada su poslali i božićne čestitke te različite knjige i novine. Ovo je četvrti posjet predstavnika američkog veleposlanstva belišćanskoj školi.

Foto: Goran Dojkić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content