Novosti|

Kazališna kavana Belišće poziva sve na promociju nove knjige Željka Garmaza “U Africi nije sve crno”. Promocija će se održati u četvrtak, 24. studenoga 2016. godine, u Kazališnoj kavani u Belišću, s početkom u 19 sati.

Na promociji će autor sve prisutne, kroz priču o knjizi i projekcijom fotografija, povesti u Afriku.

U ovoj knjizi možete pročitati autorova svjedočanstva o krvavom građanskom ratu u Sijera Leoneu, a posebno su dramatične priče o djeci ratnicima te o logoru u središtu glavnog grada u kojem su godinama živjeli samo žrtve toga rata bez ruku i nogu. U knjizi možete saznati i kako su žene bile pokretačice najvećih akcija spašavanja životinja koje su se našle pred izumiranjem, kako je u Ruandi biciklizam postao državni projekt i nacionalni sport broj jedan, zašto svi svjetski rastafarijanci žele doći u grad Shashamene u Etiopiji, kako je dječak iz Malavija od otpada napravio vjetrenjaču i tako osigurao svojoj obitelji da jedini u cijeloj zemlji imaju struju svaki dan u godini, kako je putovati najstarijim putničkim brodom na svijetu, penjati se na aktivne vulkane u Kongu i Tanzaniji, jesti skakavce i leteće mrave, družiti se sa svjetski poznatim kuharom Kiranom Jethwom i mnogo toga drugog.

Poput  prethodne knjige i ova knjiga imat će ulogu u ostvarenju novog projekta u selu Kivumu – dio prihoda od prodaje knjige bit će doniran fra Ivici Periću za daljnju izgradnju školskoga kompleksa u selu Kivumu u Ruandi, koji obuhvaća i izgradnju sportske dvorane, a koja će biti tek druga sportska dvorana uopće u cijeloj Ruandi!

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content