Novosti|

Nakon inicijalnog skupa socijalnih samoposluga koji je bio održan 14. travnja 2016. godine u Zagrebu, Humanitarna udruga Kap dobrote organizirala je 2. i 3. rujna 2016. godine prvi Nacionalni skup socijalnih samoposluga u Našicama.

Uz predstavnike socijalnih samoposluga iz cijele Hrvatske (Solin, Split, Imotski, Zagreb, Sisak, Virovitica, Našice, Vukovar, Slatina…) na skupu su sudjelovale i predstavnice socijalne samoposluge iz našeg grada: u ime grada Belišća pročelnica za društvene djelatnosti Antonija Andrašek Barić te voditeljica socijalne samoposluge Danijela Kupanovac.

Uz predavanja o aktualnim temama, bila je ovo i prigoda da se na okruglom stolu razmijene iskustva o načinima djelovanja socijalnih samoposluga i o problemima s kojima se susreću. Grad Belišće je jedinstven po tome što se socijalna samoposluga financira sredstvima predviđenima u gradskom proračunu, što nije slučaj s ostalim samoposlugama koje se svakodnevno moraju snalaziti u nabavci namirnica za svoje korisnike. Budući da je svim samoposlugama zajednički cilj – borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti u našim lokalnim zajednicama, na konferenciji je donesen zaključak da se treba pristupiti osnivanju hrvatske mreže socijalnih samoposluga.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content