Novosti|

Danas, 5. rujna 2016. godine, ostat će zapamćen kao poseban datum za stanovnike mjesta Gat, ali i šire. Naime, danas su svečanim protokolom službeno započeli radovi na izgradnji novog, dugo očekivanog, društvenog doma u Gatu! Mjesto Gat drugo je po veličini prigradsko naselje na području grada Belišća, a ovaj objekt sigurno će utjecati na kvalitetniji i ugodniji život stanovnika.

Kamen temeljac, nakon prigodnog obraćanja, položili su župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić te gradonačelnik Belišća Dinko Burić. Zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković u temelje objekta položila je povelju, čiji tekst donosimo u privitku. Kamen temeljac i gradilište blagoslovio je župnik Župe Veliškovci vlč. Božo Ljubičić. Gradonačelnik Burić pred brojnim gostima, unatoč lošim vremenskim prilikama, nije krio veliko zadovoljstvo što je ovaj projekt konačno realiziran, a posebnu zahvalnu uputio je svojoj zamjenici Ljerki Vučković na inicijativi, trudu i upornosti.

Društveni dom prema projektu, koji je izradio Arhitektonski ured Bas iz Belišća, bit će tlocrtne površine 535,35 kvadratna metra, a sadržavat će multifunkcionalnu dvoranu, kuhinju, spremište, prostore za udruge, prostor za dječju igraonicu, sanitarni čvor i poslovni prostor.
Izvođač radova je tvrtka Monte-mont iz Osijeka, a ugovoreni rok izvođenja radova je 180 radnih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Vrijednost ugovorenih građevinskih i instalaterskih radova je 2.321.510,56 kn (bez PDV-a), a osigurano je i 600.000 kuna za kompletno opremanje zgrade i svih njenih prostorija. Za projektnu dokumentaciju utrošeno je 66.852,12 kune (bez PDV-a) od čega je Osječko-baranjska županija izdvojila 20.000 kuna za projektiranje društvenog doma.

Povelja_tekst

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content