Novosti|

U petak, 23. rujna 2022. s početkom u 20 sati, u Centru za kulturu Sigmund Romberg, bit će izvedena predstava “Halatafl” u režiji Borisa Svrtana i Darka Milasa.

“Halatafl” je naziv stare vikinške igre koja je kod nas poznata pod imenom “Vukovi i ovce”. Glavno pravilo te društvene igre je da ako vuk propusti pojesti pojesti ovcu, gubi. To je u ovoj duo drami metafora života dvaju karaktera, direktora i ratnika, koje je sudbina spojila višestrukim nitima. Njihov susret se događa pri kraju jednog manje-više uobičajnog radnog dana u kancelariji. Kroz nekoliko dramskih i komičnih obrata spoznajemo da su i jedan i drugi krenuli u životnu borbu, svatko na svoj način iz nekog idealizma, Josip na ratnom polju, a Marko na poslovnom. Nakon otmice, za koju se kasnije utvrdi da je lažna i diletantski planirana, dolazi do uzajamnih ispovijesti koje nam potvrđuju koliko su njih dvojica slični u svojoj različitosti i zapravo krvavi ispod kože. Tekst ove dramsko-komične igre, ili socijalne tragi-komedije, suočava nas sa stvarnošću današnje Hrvatske, iskreno, neposredno, ponekad okrutno i sjetno. U predstvi glume Boris Svrtan i Darko Milas.

Ulaz je besplatan. Svoja mjesta možete rezervirati na telefon 533-274, e-mail: rezervacije@cks-romberg.hr ili na Facebook stranici Centra.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content