Novosti|

U organizaciji Hotela „Ville Valpovo“ i putničke agencije Kompas d.d. iz Ljubljane, 8. i 9. listopada 2016. godine, organiziran je dvodnevni skup na temu povezivanja umirovljeničkih udruga i zajedničkog putovanja s ciljem povezivanja i razmjene iskustava.

Doputovali su predstavnici iz većine gradova Republike Slovenije. U okviru programa prvoga dana gosti su turistički pohodili Đakovo, Kneževe vinograde, Osijek, a sutradan Valpovo i Belišće.

Na središnjem tematskom skupu 9. listopada 2016. godine uz srdačne izraze gostoprimstva i dobrodošlice, goste je prva pozdravila gospođa Milica Milec, direktorica obiteljskog hotela. U ime Kompasa d.d. Ljubljana govorio je gospodin Cveto Gerčer, organizator i promotor putovanja u Slavoniju. Zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić pozdravio je slovenske goste, predstavio grad Belišće kao turističku destinaciju prirodne, industrijske i sportske baštine i pozvao ih da budu na nekoliko sati gosti grada Belišća. Marija Ilić, predsjednica Matice umirovljenika Belišće, nadahnuto je govorila o zalaganju i političkoj borbi u hrvatskom parlamentu za demokratska prava umirovljenika i unaprjeđenje njihova standarda.

Gosti iz Slovenije, uz sve protokolarne obveze, bili su i posebni gosti u gradu Belišću. Zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić dočekao je goste ispred belišćanske Gradske uprave te im zaželio ugodan boravak u gradu Belišću. Delegacija se potom zaputila u Muzej „Belišće“ gdje ih je dočekao Tomislav Kuna, voditelj Muzeja, koji je ukratko predstavio novi postav muzeja i uputio goste na razgledanje eksponata u objenovoobnovljene zgrade muzeja.

Potom je uslijedio posjet Domu umirovljenika, a zatim i neobavezno druženje u Kazališnoj kavani Belišće.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content