Novosti|

Dane otvorenih vrata udruga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira sedmu godinu zaredom, kako bi se otvaranjem vrata udruga u određenom danu ili danima svim zainteresiranim građanima i široj javnosti približile aktivnosti udruga u različitim područjima djelovanja.

Ove godine Dani otvorenih vrata bit će u razdoblju od 24. do 26. svibnja 2018. u cijeloj Hrvatskoj. Ured za udruge osigurat će udrugama promotivne materijale, prijavu na događanje putem mobilne aplikacije UdrugeInfo (https://www.udruge.hr), dijeljenje informacija putem internetske stranice Ureda za udruge, te medijsku promociju na nacionalnoj razini. Napominjemo da udruge mogu u aplikaciji UdrugeInfo registrirati svoje profile te unositi aktivnosti i usluge koje žele predstaviti građanima tijekom Dana otvorenih vrata udruga, ali i tijekom cijele godine.

Najuspješnije udruge, sudionice Dana otvorenih vrata udruga 2018.g., Ured za udruge prigodno će nagraditi. Sukladno dogovoru s Hrvatskom zajednicom županija, županije bi trebale biti mjesto za distribuciju materijala (plakati s informacijama o održavanju događanja pojedine udruge te putovnice koje građani ispunjavaju nakon što posjete udruge koje organiziraju različite zanimljive aktivnosti u svojim prostorima ili izvan njih), stoga molimo udruge da se jave u sjedišta županija vezano uz preuzimanje materijala.

Poseban naglasak je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.

Informacije o Danima otvorenih vrata udruga 2018. mogu se pratiti na internetskim stranicama Ureda za udruge, Facebook stranici (https://www.facebook.com/DaniUdruga)

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content