Novosti|

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 1990. godine proglasila je drugu subotu u listopadu Svjetskim danom hospicija i palijativne skrbi. Palijativna skrb je aktivna i cjelovita briga kojom se nastoji ublažiti bol i patnja, te poboljšati kvaliteta života bolesnika i njegove obitelji. U pružanju palijativne skrbi potrebno je voditi brigu o dostojanstvu bolesne osobe, njegove samostalnosti i omogućavanju donošenja odluka o vlastitom životu i liječenju.

Kako bi pridonijela senzibilizaciji naše lokalne zajednice o ovj važnoj temi, udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama ove je godine organizirala stručno predavanje o palijativnoj skrbi.

Što je palijativna skrb? Što učiniti za naše voljene kad liječenje više nije uspješno? Kako osigurati kvalitetnu njegu i skrb u terminalnoj fazi bolesti? Što se sve može “na uputnicu”? Što očekuje pacijenta na odjelu palijative?

Na ta i druga pitanja odgovorit će pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Opće županijske bolnice Našice, Zvjezdana Gvozdanović mag. med. techn. i glavna sestra Odjela palijative i Margareta Uremović, bacc. med. techn. nakon predavanja pod nazivom “Razvoj palijativne skrbi u Općoj županijskoj bolnici Našice”.

Opća županijska bolnica Našice prošle je godine dobila priznanje za dobru implementaciju palijativne skrbi i time se svrstala među najbolje primjere na području palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj.

Predavanje će se održati u četvrtak 24. listopada u Velikoj graskoj vijećnici grada Belišća s početkom u 10 sati prijepodne.

Nakon predavanja uslijedit će rasprava o mogućnostima razvoja volonterstva u palijativi.

Pozivamo zdravstvene djelatnike, udomitelje starih  i nemoćnih, udruge i sve zainteresirane za ovu temu da se odazovu ovom događaju kako bismo aktivnim sudjelovanjem zajedno pridonijeli povećanju kvalitete života na našem području.

Ulaz je slobodan.
Dobro došli!

Vanesa Šerić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content