Novosti|

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće od 28. siječnja do 14. veljače 2019. godine provodit će se akcija „Čitaj, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“. Ovom akcijom knjižničari već tradicionalno obilježavaju Međunarodni dan darivanja knjiga (14.2.), a u okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi“. Ovoga puta, belišćanske knjižničarke su odlučile da će sve prikupljene knjige donirati u Dječji dom Klasje, Poludnevni boravak Bistrinci i OŠ Ivana Kukuljevića, Područna škola Veliškovci.
Poludnevni odjel Klasja u Bistrincima okuplja djecu koja žive u obiteljima, ali im treba određena pomoć pa se to na različite načine i čini i daje podrška odgajatelja. Veliškovačka škola ima knjižnicu s vrlo malim brojem naslova i svaka prikupljena slikovnica, knjiga za djecu i lektira jako dobro će im doći.
Međunarodni dan darivanja knjiga je projekt kojim se djecu želi potaknuti da više čitaju i da daruju knjige, a to je i glavna misija hrvatske nacionalne kampanje „Čitaj mi“ koju podupire i Knjižnica. Ovom prilikom pozivaju se svi građani da sudjeluju i daruju očuvane slikovnice i knjige za djecu. I mali i veliki mogu sudjelovati i darovati novu ili rabljenu knjigu ili slikovnicu koju su pročitali i prerasli. Akcija naglašava da na ovaj način najmlađi, koji sudjeluju u akciji, imaju priliku naučiti koliko je lijepo i važno pomagati, a djeca koja dobiju ove slikovnice, imat će priliku čitati ih od najranije dobi.
Belišćanska knjižnica stoga poziva sve one koji žele sudjelovati u ovoj akciji, neka donesu slikovnice i knjige za djecu u knjižnicu, a knjižničarke će ih proslijediti u Bistrince i Veliškovce.

Tekst i fotografije: Jasna Andrišić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content