Novosti|

slika-festival-620x307
Udruga Zvono i Turistička zajednica organiziraju 8. Festival bundeva koji će se održati u gradu Belišću. Na Festivalu se izlažu i prodaju jela, pića i slastice napravljena od bundeve, izlažu medičari, proizvođači ljekovitog bilja, ulja od buče, proizvođači košara, uzgajivači lavande, prodaje se domaći sapun, proizvodi od filcane vune, zimnica te svi proizvodi nastali u kućnoj radinosti, a imaju veze s očuvanjem tradicije i tradicijskih zanata.

Pozivamo Vas da svojim sudjelovanjem date podršku ovogodišnjem Festivalu bundeva koji ima za cilj poticanje razvoja socijalnog poduzetništva i zadruga.

Ovogodišnji Festival traje dva dana, 03.(petak) i 04. (subota) listopada 2014. Prvi dan Festivala namijenjen je oslikavanju prostorija udruge „Zvono“ (gosti i domaći slikari) te rezbarenju bundeva. U večernjim satima rezbarene će bundeve biti izložene u centru grada gdje će se odvijati glazbeni program. Drugi dan Festivala, kao i do sada, izlagači izlažu i prodaju svoje proizvode uz brojne popratne sadržaje. U subotu na manifestaciji sudjeluje i Udruga “Kotličari” Belišće s pripremanjem starih tradicionalnih jela pa će posjetitelji Festivala bundeva biti u prilici degustirati i kupiti jela poput kalja, graha sa sirovim mesom, punjenu papriku te pileći paprikaš.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content