Novosti|

upko_v

Prvi puni tjedan u listopadu (ove godine je to od 6. do 12. listopada 2014.) u potpunosti je posvećen najmlađima. Tijekom tih dana traje obilježavanje Dječjeg tjedna.

Društvo Naša djeca Belišće se tradicionalno uključuje u ovu manifestaciju, a ona se ove godine provodi pod motom “Ljubav djeci prije svega”. Organizirane aktivnosti koje će se provoditi tijekom cijelog tjedna su namijenjene djeci vrtića Maslačak i učenicima nižih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće.

Dječji tjedan započinje u ponedjeljak 6. listopada 2014., kada će najmlađi u 10 sati u središtu Belišća crtati kredama po pločniku i tako odraslima pokazati kakav je “Šareni dječji svijet”. U 13 sati će Dječje gradsko vijeće posjetiti gradonačelnika Belišća Dinka Burića, s kojim će pričati o tome što žele promijeniti u svom gradu. U 13.30 sati je predviđeno otvorenje izložbe dječjih radova u predvorju zgrade gradske uprave pod nazivom “Odrasli, poslušajte i nas!”.

U utorak, 7.listopada 2014. u 10 sati, odnosno 16 sati će najmlađi Belišćani posjetiti gradsko vatrogasno društvo, a druženje s članovima DVD-a Belišće trebat će odgovoriti na pitanje “Što radi vatrogasac?”.

U četvrtak, 9.listopada 2014. u 10 sati u belišćanski vrtić dolaze učenici Osnovne škole koji su pripremili program pod nazivom “Veliki za male”.

U petak, 10.listopada 2014. sigurno neće nedostajati smijeha i veselja – najmlađe Belišćane u 11 sati u dvorani vrtića će zabavljati klaun Čupko, dok od 12, odnosno 13 sati učenici nižih razreda u maloj školskoj dvorani mogu pogledati predstava “Neobično pače”.

Iz Društva Naša djeca Belišće pozivaju odgojiteljice, učiteljice i učitelje da se sa svojim grupama i razredima pridruže navedenim aktivnostima, a također pozivaju sve građane da posjete centar grada i predvorje gradske uprave kako bi vidjeli poruke koje najmlađi imaju za svoje velike sugrađane.

Monika Đogaš

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content