Novosti|

Okusi-i-mirisi-slavonsko-srijemske-gastronomije-2-LEKT_1-e1417043957268

Osječko-baranjska županija raspisala je Javni poziv za prikupljanje prijava za dodjelu potpora iz Proračuna za 2015. godinu za ulaganja u autohtonu etno i gastro ponudu na području Županije.

Potpora podrazumijeva nepovratna financijska sredstva odobrena iz Proračuna Županije za ovu godinu. Spomenuta potpora dodjeljuje se pružateljima ugostiteljskih i turističkih usluga u ruralnom turizmu koji se snabdijevaju poljoprivrednim proizvodima od lokalnih poljoprivrednih proizvođača.

Iznos potpore je do 50% iznosa plaćenih računa za kupovinu poljoprivrednih proizvoda od lokalnih poljoprivrednih proizvođača, a najviše do iznosa od 5 000 kuna i može se ostvariti jednom godišnje.
U postupku odobravanja potpora primjenjuju se odredbe važeće uredbe Europske unije kojom se uređuju potpore male vrijednosti.

Odluku o dodijeli potpore donosi župan na prijedlog Povjerenstva za potpore u ruralnom turizmu, koja se objavljuje na internetskim stranicama Županije najkasnije u roku 15 dana od dana njezinog donošenja. Potpore se dodjeljuju do utroška sredstava planiranih u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2015. godinu za tu namjenu, a Javni poziv otvoren je do 31. listopada 2015. godine.

Ostale informacije, dokumetaciju te uvjete možete pronaći ovdje.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content