Novosti|

U petak, 11. svibnja 2018. godine, u Maloj vijećnici grada Belišća zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić potpisao je s predstavnicima udruga ugovore o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekata odobrenih iz sredstava Proračuna grada Belišća za 2018. godinu, a na osnovu provedenog javnog natječaja.

Zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić na početku je poželio prisutnima i nadalje uspješan i kvalitetan rad na dobrobit svih naših mjesta i sugrađana.

-Ukupno ćemo financirati 43 projekta. Od 239.000 kuna, 54. 000 kuna smo odvojili za braniteljske udruge. Ako ovim iznosima pribrojimo iznose koje izdvajamo za sportske udruge, koje se ne financiraju iz ovoga dijela nego preko Zajednice športskih udruga grada Belišća, onda dolazimo do brojke od preko 2 milijuna kuna koje izdvajamo za udruge u našem gradu, što je oko 8-9 % našeg izvornog proračuna, rekao je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

Gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić 9. travnja je, temeljem prijedloga Odbora za procjenu projektnih prijedloga udruga i planiranih financijskih sredstava u gradskom proračunu za 2018. godinu, donio odluku o odobravanju financijske potpore Grada Belišća udrugama u ovoj godini u ukupnom iznosu od 239.000 kuna. Od tog iznosa, 77.000 kuna dodijeljeno je projektima udruga za kulturu, 5.000 kuna za tehničku kulturu i informatiku, 54.000 kuna dobit će projekti udruga proisteklih iz Domovinskog rata, s 59.000 kuna financirat će se projekti vezani uz zdravlje i socijalno – humanitarnu zaštitu, 4.000 kuna odobrenoje  za projekte vezane uz ljudska prava i slobode, 31.000 kuna  namijenjena je projektima vezanim uz djecu i mlade, a 9.000 kuna ide za projekte očuvanja okoliša.

Foto: Zaim Saljiji/Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content