Novosti|

Danas je u Maloj vijećnici grada Belišća potpisan Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta „Zelene staze Dunava i Drave“ koji će se aplicirati na natječaj „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“. Nositelj projekta je Općina Erdut, a partneri na projektu su Grad Belišće, Turistička zajednica grada Belišća, Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje, Javna ustanova agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, Turistička zajednica općine Erdut i Kajak kanu klub „Amljaš“.

Gradonačelnik Belišća Dinko Burić uputio je zahvale načelniku Općine Erdut Jugoslavu Vesiću na prihvaćanju Grada Belišća kao partnera te naglasio da je ovo još jedna velika prilika Grada Belišća za korištenje sredstava iz fondova Europske unije. Ukupna vrijednost ovog projekta je 17,2 milijuna kuna, od čega vrijednost za Grad Belišće iznosi oko 8,5 milijuna kuna. – Mi smo ovim projektom predvidjeli  izgradnju centra za posjetitelje i jednog hostela, a to nam je važno, posebno kao gradu koji nosi titulu “Europskog grada sporta”, i u ostvarenju budućih želja za izgradnjom olimpijskog kampa za djecu i mlade na tragu naše sportske tradicije i velikana hrvatskog i svjetskog sporta Matije Ljubeka. Osim izgradnje hostela, predviđena je i izgradnja poučne staze, odnosno šetnice, od Kajak kluba “Belišće” do odmorišta “Drava” u Bistrincima u dužini od 2, 3 kilometara, kao i uređenje samog odmorišta i postavljanje vodenice, pojasnio je gradonačelnik Burić. Veliki značaj ovog projekta je i promicanje svijesti o vrijednosti i važnosti čuvanja prirodne baštine.

Potpisivanju sporazuma pristupili su, uz gradonačelnika Belišća i načelanika Općine Erdut, predsjednik uprave RRA Slavonije i Baranje Stjepan Ribić i ravnatelj Javne ustanove agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije Gordan Matković. Događanju za nazočili i zamjenici gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković i Domagoj Varžić, voditeljica Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković, direktor Lokalne razvojne agencije Grada Belišća Mario Marolin i ostali suradnici.

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content