Novosti|

U sklopu provedbe programa iz projekta Europske unije „Exchange 360 HR-HU”, programa za razmjenu stručnjaka za Civilnu zaštitu – Mehanizma unije za Civilnu zaštitu, četvorica stručnjaka iz Republike Mađarske posjetila su Osječko-baranjsku županiju.

Stručnjaci iz Uprave za katastrofe Mađarske iz gradova Budimpešte, Kapošvara, Pečuha i Zalaegeršega posjetili su nekoliko DVD-a u manjim mjestima, neka gradska dobrovoljna vatrogasna društva s profesionalnom jezgrom te Javne vatrogasne postrojbe.

U sklopu njihovog posjeta prezentiran je ustroj zaštite i spašavanja u Osječko-baranjskoj županiji s posebnim osvrtom na organizaciju vatrogasnih operativnih centara u gradovima i mjestima te kratka prezentacija organizacije vatrozaštite u rizičnim postrojenjima.

Tom prigodom 3. ožujka 2016. godine stručnjaci s predstavnicima DUZS PU Osijek posjetili su središnju vatrogasnu postrojbu DVD-a Belišće, gdje su ih dočekali predsjednik VZOBŽ Nikica Mužević, zapovjednik DVD-a Belišće Dubravko Čovčić te njegov zamjenik Ivan Vincetić kao i zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić. U kratkom osvrtu, Nikica Mužević iznio je povijest nastanka tvrtke Gutmann, a zapovjednik Dubravko Čovčić predstavio je ustroj i rad vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće i organizaciju u Vatrogasnoj zajednici grada Belišća. Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić zahvalio je na posjetu delegacije iz Mađarske i zaželio dobru suradnju i izmjenu iskustava na području zaštite i spašavanja.

Ovom prigodom obavljen je obilazak tvrtke DS Smith, Papirnog stroja 2 gdje je gostima pokazana proizvodnja papira i mjere koje se poduzimaju na provođenju zaštite od požara.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content