Novosti|

U utorak, 1. kolovoza 2017. godine, Centar za kulturu Sigmund Romberg i Dječji vrtić “Maslačak” Belišće posjetila je Ana-Marija Marić, zamjenica upravitelja za razvoj, operativno poslovanje i projekte u Zakladi “Hrvatska za djecu”. Dočekali su je Silvija Kifer, ravnateljica Centra, Tea Kozina  i Zdenko Glasovac, ravnatelj belišćanskog vrtića. Povod je bio pregled dokumentacije i nabavljene didaktičke opreme u sklopu Programa “Belišće-grad prijatelja djece” koji je Zaklada sufinancirala u iznosu od gotovo 49.000,00 kn, dok je ukupna vrijednost iznosila 144.291,01 kn.

Program se provodio u vremenu od 1. listopada 2016. do 30. lipnja 2017. godine. Nositelj Programa bio je Centar za kulturu Sigmund Romberg a partneri Dječji vrtić “Maslačak” i Društvo “Naša djeca” Belišće. Kroz ovaj Program održane su sljedeće aktivnosti:

– DJEČJI TJEDAN (3.-9. 10.2016.)
– DAN DJEČJIH IGARA  (15.2.2017.), za što je za belišćanski vrtić nabavljena didaktička i sportska oprema, instrumenti, literatura, kao i oprema za djecu s posebnim potrebama i za posebno nadarenu djecu
– MASKENBAL (25.2.2017.)
– BELIŠĆANSKI DJEČJI FESTIVAL VEDROFON – BDF (28.5.2017.)
– CVJETNI KORZO (3.6.2017.).

Gospođa Marić nas je kroz razgovor pobliže upoznala s radom Zaklade koja djeluje u ime Vlade Republike Hrvatske, samostalno i s partnerima, kako bi aktivno podržali i kontinuirano promovirali prava i prilike djece na individualni razvoj te doprinijeli ostvarivanju izvrsnosti i napretka u njihovom životu. Zaklada pomaže djeci Hrvatske kojoj je potrebna podrška u ostvarenju kvalitetnijeg i sadržajnijeg odrastanja, nadopunjava i osnažuje napore državnih tijela u ostvarenju boljeg života djece, djeluje kroz osmišljavanje i provođenje vlastitih projekata te podržavajući rad drugih institucija čija misija uključuje dobrobit djece, brine da javnost zna za potrebe djece te da Zaklada predstavlja učinkovitu platformu Vlade Republike Hrvatske u svakodnevnom poboljšanju njihovih uvjeta rasta i razvoja.

Uvidom u dokumentaciju i obilaskom prostora Centra i vrtića, gošća je bila izuzetno zadovoljna te je pohvalila partnere Programa, način i vrste aktivnosti koje su bile uključene. Komentar koji nas je posebno dojmio odnosio se na to da Zagreb, kao milijunski grad, nema festival posvećen djeci, dok jedan mali grad poput Belišća nudi mnogobrojne kulturne, sportske i druge oblike aktivnosti za djecu i s djecom.

Ugodan posjet završio je pozivom na prijavu za ovogodišnji natječaj koji će biti raspisan, najvjerojatnije, ove jeseni.

Tekst i foto: Silvija Kifer, Tea Kozina (Centar za kulturu Sigmund Romberg)

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content