Novosti|

Od četvrtka, 21. ožujka do subote, 23. ožujka 2024. godine, delegacija Grada Benkovca na čijem je čelu bio zamjenik gradonačelnika Tomislav Klarica, boravila je u radnom i prijateljskom posjetu Gradu Belišću.

Članovi delegacije bili su predstavnici Grada Benkovca, Goran Ivanić i Jelena Marić iz Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo, Marijana Arbanas iz Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, predstavnici Razvojne agencije grada Benkovca, direktorica Davorka Krnčević i suradnica Tina Rakić te ravnatelj novog Centra za kulturu Matej Pešut.

Bila  je ovo prilika da predstavnici različitih gradskih upravnih odjela, službi i tvrtki oba grada razmjene iskustva, dobre prakse i razgovaraju o provedenim i planiranim projektima. Za naše prijatelje iz Benkovca posebno je zanimljiva tema bila organizacija i funkcioniranje gradske ustanove Centar za kulturu, jer su isti i sami nedavno osnovali, a sugovornici su im bili pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonija Andrašek Barić te predstavnice Centra za kulturu Sigmund Romberg Patricija Jerković i Katarina Bošnjak. Jednako tako zanimljiva su im bila i iskustva u provedbi EU projekata te su imali priliku vidjeti rezultate projekata Zelene staze Dunava i Drave, List do lista, industrijska baština Belišća i Izgradnja proizvodnog poduzetničkog inkubatora u Belišću. O temama kao što su potpore poduzetnicima razgovarali su s direktoricama naših poduzetničkih potpornih institucija Karolinom Štefan Bugarinović i Kseni Rudan Vrbljanin, a o prostornom planiranju i gospodarstvu iskustva su razmijenili s pročelnicom Ljiljanom Žigić. Direktorica gradske tvrtke Hidrobel d.o.o. Lidija Gavrić pokazala je prijateljima iz Benkovca dva velika gradilišta: radi se o lokacijama izgradnje pogona za proizvodnju pitke vode na rijeci Dravi i uređaja za pročišćavanja otpadnih voda, oba projekta su dio velikog projekta izgradnje i rekonstrukcije vodoopskrbe i odvodnje aglomeracije Valpovo-Belišće. Domaćini su prijateljima iz Benkovca bili i pročelnik Ureda gradonačelnika Domagoj Varžić, potpredsjednik Gradskog vijeća Milan Zamaklar te, u ime gradonačelnika, zamjenica Ljerka Vučković.

Vjerujemo da je ovo prvi ovakav sastanak koji pokazuje da prijateljstvo gradova može biti izuzetno korisno, ne samo u društvenom smislu, već i u svrhu unaprjeđenja rada gradskih uprava. Prijateljstvo grada Benkovca i grada Belišća izuzetan je primjer povezivanja gradova iz dvije regije naše domovine koji ima pozitivan utjecaj na život naših sugrađana.

Ljerka Vučković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content