Zaželi|

KSENIJA RAKITOVAC // Trudit ću se da svoje korisnike pokušam razumjeti i pomognem im u obavljanju poslova koje zbog starosti i bolesti više nisu u mogućnosti izvršavati. Lijepo je kad svojim dolaskom nekom uljepšamo dan te nas s radošću očekuju i svaki sljedeći dan.

MARINA MAĐARIĆ // Nakon što sam ostala bez posla i nade da ću imati priliku u ovim godinama ponovno raditi, otvorio se projekt Još jednom zaželi. Odmah sam se vidjela u obavljanju poslova gerontodomaćice. Upoznala sam nove i drage ljude kojima će moja pomoć, nadam se, biti korisna, a oni će meni pomoći da se osjećam dobro. Raduje me što projekt traje dvije godine s kojima ću se približiti mirovini.

MARTINA ALOŠINAC // Prije Domovinskog rata 1991. bila sam zaposlena u tadašnjem Kombinatu Belišće, gdje su mirovinu dočekali i moji roditelji. Kad sam, nakon raznih poslova koje sam obavljala, godinama bila domaćica, u obiteljskoj kući s velikom okućnicom posla nikada nije nedostajalo, a puno toga sam i naučila. Za posao gerontodomaćice u projektu koji provodi naš grad zainteresirala sam se jer mi je djelovao zanimljiv i nadasve human. Pomoć starijoj populaciji u našoj okolici, kontakt i druženje pa i sklapanje prijateljstva s ljudima koji me primaju u svoju kuću, iznad svega su me privukli ovom poslu.

MILICA SIPL // Uvijek sam htjela nešto raditi i biti korisna. Ukazala mi se prilika da se javim na natječaj za ovaj projekt, oduševilo me što sam primljena i zadovoljna sam svojim korisnicima, ali i poslom gerontodomaćice.

MIRENA BRKIĆ // Osnovnu školu završila sam u Belišću, a srednju školu za vatrogasnog tehničara IV. stupnja u Zagrebu. Kao i dosta mojih kolegica u projektu radila sam u Kombinatu Belišće do početka Domovinskog rata. Prije zaposlenja kao gerontodomaćice, radila sam kao osobni asistent osobi oboljeloj od multipleskleroze tijekom dvije godine i sedam mjeseci.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content