Novosti|

U Hrvatskom domu u Veliškovcima u subotu, 8. veljače 2020. godine, održana je 94. izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliškovci.

Uz nazočnost velikog broja članstva DVD-a Veliškovci kao i predstavnika dobrovoljnih društava s područja grada Belišća, te iz Našica, Marijanaca i Petrijevaca, skupštini su nazočili i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Dubravko Čovčić te zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković.

Na sjednici se osvrnulo na rad Društva u protekloj 2019. godini koju su ponajprije obilježile mnogobrojne aktivnosti, a posebno uzastopni šesti plasman po redu ženske ekipe mladeži na Državno vatrogasno natjecanje. I protekle godine radilo se na osposobljavanju vatrogasnih kadrova.

Zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković u svom obraćanju  pozdravila je sve  prisutne članice i članove DVD-a Veliškovci i sve goste u ime gradonačenika grada Belišća Dinka Burića i u svoje ime. Pohvalila je veliki broj mladeži i djece u radu DVD-a koja predstavljaju budućnost Društva. Istaknula je kako se Grad Belišće trudi sukladno mogućnostima podržati rad dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su temelj obrane od požara na lokalnoj razini. Čestitala je DVD-u Veliškovci na svemu što rade, posebice na svim aktivnostima koje pružaju za djecu i mlade, te poželjela punu uspjeha u budućnosti.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Dubravko Čovčić pozdravio je sve prisutne i pohvalio rad Društva, a poseobno žensku ekipe mladeži DVD-a Veliškovci koja će po šesti puta predstavljati ekipu s područja VZG Belišća i VZ OBŽ-a na Državnom natjecanju. Istaknuo je kratke odrednice novog Zakon o vatrogastvu, koji je na snazi od 1.1.2020. godine, a prema kojem je  ustrojen Središnji državni ured za vatrogastvo.

Na skupštini je zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić dodijelio diplome o stjecanju zvanja za vatrogasca Vanji Crnogaj i Mateju Sučić, dok je diplomu o stjecanju zvanja za vatrogasac I. klase primio Petar Jagodić.

Spomenicu za 20 godina rada u Društvu primila je Tea Glavica.

Zapovjednik/tajnik VZG-a Belišće: Dubravko Čovčić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content