Novosti|

U petak, 7. veljače, s početkom u 17 sati u Kazališnoj kavani održana je izvještajna i izborna skupština udruge PUKS.

Predsjednica udruge, Vanesa Šerić, izvijestila je Skupštinu o radu i financijskom poslovanju udruge u 2019. godini.

U 2019. godini, udruga PUKS ostvarila je niz aktivnosti u projektu pod nazivom „Podrška u zajednici – modul 2“ koji je Grad Belišće sufinancirao u iznosu od 5.000,00kn.

U okviru tog projekta ostvareno je sljedeće:

– 44 radionice za učenike trećeg i četvrtog razreda OŠ Ivana Kukuljevića pod nazivom „7 navika sretne djece“, u radionicama je sudjelovalo ukupno 115 učenika kojima su dodijeljena priznanja  u okviru obilježavanja Dana grada Belišća – „Sedam navika za sretnu djecu Belišća“, 16. svibnja 2019.

– Dvije radionice osobnog rasta i razvoja „Pozitivni četvrtak“ s temama „Navike“ i „Strah naš svagdašnji“

– Predavanja „Kako pomoći sebi u kriznoj situaciji“ i „Razgovori s obitelji umirućih-stres ili izazov“ namijenjenima osnaživanju zdravstvenih djelatnika, a održana su u organizaciji Opće  županijske bolnice Našice

– Interaktivno predavanje „Catch me if I fall“ za učenike osmih razreda OŠ Ivana Kukuljevića Belišće na kojem je sudjelovalo više od pedeset učenika povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja

– Tečaj samoobrane za žene – modul 1 i modul 2 u suradnji sa Sambo&MMA klubom Belišće

– Obilježavanje Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi organiziranjem predavanja „Sve što želite znati o palijativi, a niste se usudili pitati“ koje su održale djelatnice Opće županijske bolnice Zvjezdana Gvozdanović, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i Margareta Uremović, glavna sestra Odjela palijative

Tijekom godine, članovi su udruge sudjelovali na sljedećim edukacijama:

–  „Upravljanje u palijativnoj skrbi“ – dva modula u organizaciji Doma zdravlja Zagreb Zapad i Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“

– 4. simpozij palijativne skrbi – Našice

– Međunarodni stručni skup „Zašto je skrb na kraju života drugačija“ – Čakovec

– Simpozij s međunarodnim djelovanjem „Cjelovita skrb palijativnog bolesnika“ – Vukovar

– II. znanstveno stručna konferencija „Modeli prevencije u zajednici – partnerstvo znanosti i prakse“ – Zagreb.

Osim navedenog, udruga PUKS predstavila je svoje djelovanje na Danima karijera Sveučilišta J. J. Strosmayera prigodnim predavanjem na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, u Centru za socijalnu skrb Donji Miholjac prigodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, te na Slavonskoj televiziji kao gosti emisije „Otvoreni studio“. Osječka televizija je također napravila prilog o našoj udruzi najavljujući Tečaj samoobrane za žene“. Udruga je surađivala je i s Turističkom zajednicom grada Belišća u akciji „Volim Belišće, ali čisto!“ te je sudjelovala u organizaciji prikupljanjem opreme za novorođenče, individualno pružala podršku i savjetovanje osobama koje se suočavaju s gubitkom ili drugom kriznom situacijom.

Svjesni utjecaja koji imaju društvene mreže, virtualno smo obilježili Dan zagrljaja, a rad udruge može  se pratiti na web i facebook stranici udruge, web stranici Grada Belišća i Valpovštine info, Glasu Slavonije i ostalim web stranicama institucija i udruga s kojima je naša udruga surađivala u 2019. godini.

Udruga je ostvarila 418 volonterskih sati.

Najveća poteškoća s kojom se udruga susreće je nedostatak adekvatnog prostora koji je potreban ponajprije zbog individualnog rada za kojim se pokazuje sve veća potreba. Stoga je primarni cilj udruge u nadolazećem razdoblju osigurati adekvatan prostor za rad.

U ovoj godini u planu su nove aktivnosti i projekti u svrhu prevencije, osnaživanja, osobnog rasta i razvoja te pomoći na području kriznih situacija u zajednici.

Nakon izvješća rada, uslijedila je Izborna skupština na kojoj je staro vodstvo razriješeno dužnosti te je usvojen prijedlog novog upravnog odbora udruge PUKS – Podrška u kriznim situacijama koju čine predsjednica Vanesa Šerić, tajnica Dajana Vinković i član Marija Mandić, a na mjesto blagajnice postavljena je Romana Hudovernik.

Predsjednica udruge PUKS: Vanesa Šerić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content