Novosti|

Ovih dana, na inicijativu gradonačelnika grada Belišća, Hrvatske vode započele su realizaciju investicije na radovima na uređenju i stabilizaciji desne obale rijeke Drave uzvodno od belišćanskog mosta u svrhu zaustavljanja procesa erozije obale i nastalih oštećenja nizvodnih vodnih građevina oko mosta.

Ovi radovi obuhvaćaju selektivno uklanjanje visokog i niskog raslinja, uklanjanje viška nanosa iz bazena u količini 35.000 kubnih metara i formiranje manjih nasipa uz bazene za potrebe izgradnje pristupnih putova uz bazen. Predviđeno je izvođenje suhozemnog iskopa stojnom mehanizacijom te refuliranje nanosa i planiranje nasipa uz bazen, a višak nanosa bit će vraćen u rijeku Dravu.

Ono što je, osim ovih sigurnosnih razloga, posebno važno, a i svim građanima grada Belišća zasigurno drago, osobito sportašima, prije svih brojnim članovima našeg iznimno uspješnog Kajak kluba Belišće, jest činjenica kako se predmetnim zahvatom planira obnoviti i prirodni bazen u dimenzijama 350×100 metara neposredno uz desnu obalu rijeke Drave.

Naime, brojnim našim sugrađanima itekako je poznato kako je prije tridesetak godina ova lokacija u blizini prostora Kajak kluba Belišće bila mnogima drago i lijepo uređeno mjesto za trening kajakaša, prije svih početnika, ali se svi s ponosom sjećamo da su na tom prostoru vježbali i svi ostali kajakaši i kanuisti našeg Kajak kluba Belišće iz kojeg je potekao i naš proslavljeni nositelj brojnih olimpijskih, svjetskih i europskih odličja, legendarni Matija Ljubek.

Uslijed ratnih okolnosti ovo mjesto obraslo je raslinjem i drvećem te postalo, ne samo zapušteno, nego i ugrožavajući čimbenik stabilnosti desne obale rijeke Drave kod Belišća uzvodno od mosta.

Radovi su započeli ovih dana, a planiraju se dovršiti do kraja ove godine.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content