Novosti|

Prije pet godina, u rujnu 2014. godine, s radom je započeo Poludnevni boravak u Bistrincima, koji djeluje pri Centru za pružanje usluga u zajednici „Klasje“ Osijek. Danas su (7. rujna) prigodnom svečanošću, prvo u belišaćanskoj gradskoj vijećnici, a potom i u svojim prostorijama koje se nalaze u dvorišnom stanu u sklopu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bistrinci, proslavili pola desetljeća rada. Okupljene u Velikoj vijećnici pozdravila je ravnateljica „Klasja“ Miranda Glavaš – Kul, koja je naglasila kako Centar već 148 godina vodi sustavnu brigu o djeci, a prije pet godina pokrenuta je Podružnica u Bistrincima.

-Kroz projekt „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici“  kojeg je Centar „Klasje“ ,odnosno tadašnji Dječji dom, proveo prije pet godina u suradnji s Gradom Belišćem, pokrenut je poludnevni boravak u Bistrincima za djecu koja žive u obiteljima. I ovom prilikom želimo zahvaliti Gradu Belišću na podršci koju nam pruža sve ove godine, od pronalaženja prostora, preko plaćanja režijskih troškova i sufinanciranja plaće odgojitelja, rekla je ravnateljica, dodajući kako s djecom rade odgojitelji Ivana i Žarko, koji kroz pomoć u učenju i različite radionice, kako unutar prostora u kojem borave, tako i vani u prirodi, pomažu djeci postati izvrsni ljudi. Napominje i dobru suradnju s roditeljima te zajednička nastojanja da se potencijalni problemi riješe na najbolji mogući način kroz pružanje podrške u svakodnevnom životu, po potrebi u dogovoru sa stručnim timom „Klasja“.

Uz ravnateljicu Centra za socijalnu skrb Valpovo Janju Oklopčić, djelatnike Centra „Klasje“, predstavnike drugih ustanova koje brinu o djeci, na svečanosti je bio i zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, koji je uz čestitke za petogodišnji uspješan rad, poludnevnom boravku u Bistrincima obećao daljnju pomoć na korist djece.

-Iznimno smo zadovoljni suradnjom s Centrom „Klasje“ i njihovim pružanjem pomoći djeci kojoj je to potrebno. U dislociranom odjelu u Bistrincima odgojitelji rade s 13 korisnika u dvije skupine te kroz dodatnu edukaciju nastoje pomoći djeci, ne samo u učenju nego da postanu bolji ljudi kroz usađivanje pozitivnih vrijednosti, rekao je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

Nakon ovog službenog dijela u gradskoj vijećnici, proslava je nastavljena u prostorijama Poludnevnog boravka u Bistrincima, gdje su se svi mogli uvjeriti da djeca ondje doista imaju mjesto na kojem su prihvaćena, voljena i podržavana u napretku – što se može vidjeti i po brojnim kreativnim radovima koji krase taj prostor.

Tekst i fotografije: Monika Đogaš

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content