Novosti|

Umirovljenicima koji imaju prebivalište na području grada Belišća i prigradskih naselja, s mirovinom do 2.000 kuna, Grad Belišće i ove godine dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć – uskrsnicu u iznosu od 150 kuna.

Podjela uskrsnica za umirovljenike s područja Belišća započela je danas i trajat će do petka, 23. ožujka 2018. godine, u zgradi Gradske uprave od 10 do 14 sati. Danas su uskrsnice podijeljene i umirovljenicima iz prigradskih naselja u mjesnim društvenim domovima. Početku podjele uskrsnica u zgradi belišćanske Gradske uprave prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, koji je naveo kako je u gradskom proračunu za ovu svrhu osigurano oko 150.000 kuna.

– U okviru socijalnih usluga, Grad Belišće je za uskrsnice umirovljenicima s mirovinom do 2.000 kuna izdvojio 150.000 kuna. Očekujemo da će uskrsnica u iznosu od 150 kuna doći u ruke 900 do 1.000 krajnjih korisnika. Grad Belišće svake godine izdvaja i 150.000 kuna za božićnice koje se dodjeljuju nezaposlenima također u iznosu od 150 kuna.  Osim toga tu su i jednokratne novčane pomoći te Socijalna samoposluga u kojoj svakoga mjeseca pomoć mogu dobiti oni koji su u potrebi i udovoljavaju određenim kriterijima, rekao je zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić.

Umirovljenici koji ne preuzmu uskrsnicu u navedenim terminima, mogu je podići do 29. ožujka u Gradskoj upravi grada Belišća, sobi broj 6. Sa sobom je obavezno ponijeti osobnu iskaznicu i odrezak mirovine. Umirovljenici koji mirovinu ostvaruju u inozemstvu, a ona sama ili zajedno s hrvatskom mirovinom ne prelazi iznos od 2.000 kuna, moraju ponijeti odreske obje mirovine.

Tekst: Monika Đogaš, GRB
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content