Novosti|

Prigodom blagdana Božića, nezaposlenima s prebivalištem na području grada Belišća i prigradskih naselja, Grad Belišće dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć – božićnicu u iznosu od 150 kuna. Isplata božićnica je počela danas u prijepodnevnim satima, prema unaprijed najavljenom rasporedu.

Od zamjenice gradonačelnika Ljerke Vučković smo doznali kako Grad Belišće već petu godinu za redom na ovakav način nastoji barem malo olakšati blagdanske dane nezaposlenim sugrađanima.

-Prema planu i trenutno dostupnim podacima, podijelit ćemo oko 820 božićnica po 150 kuna. Možda to nije tako velik iznos, no smatramo, a to nam je i dosadašnje iskustvo pokazalo, da i tih 150 kuna predstavlja određenu pomoć duže ili kraće nezaposlenima, rekla je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković.

Grad Belišće, osim božićnica za nezaposlene, svake godine dijeli i uskrsnice umirovljenicima čija mirovina iznosi manje od 2.000 kuna mjesečno. Za te dvije svrhe, božićnicu i uskrsnicu, u proračunu Grada Belišća je za ovu godinu osigurano 300.000 kuna.

Oni koji nisu preuzeli božićnicu u najavljenim terminima, mogu to učiniti do 21. prosinca u Gradskoj upravi grada Belišća, u sobi broj 6.

 

 

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content