Novosti|

U subotu, 9. lipnja održana je posljednja likovna radionica ove sezone te je predsjednik Likovne udruge „Bel-Art“ Ivan Vajda, okupljenim polaznicima, najmlađim likovnim talentima Belišća i prigradskih naselja, podijelio priznanja za sudjelovanje na likovnim radionicama u školskoj godini 2016/17.

Radionice su sastavni dio projekta „Mala ruka-velika slika 2017.“ Ovaj projekt  Likovna udruga provodi već 10-tak godina u suradnji s Osnovnom školom Ivana Kukuljevića i Dječjim vrtićem „Maslačak“, a pod pokroviteljstvom Grada Belišća i Osječko-baranjske županije.

Likovna udruga „Bel-Art“  poseban značaj daje radu s djecom i mladima s ciljem aktivnijeg i sadržajnijeg korištenje slobodnog vremena. Radionice su održavane subotom, u grupama 5-10 polaznika, učenika osnovne škole, a voditelji radionica-mentori bili su Ivan Vajda i Antun Sabo, uz povremeno uključivanje nekolicine drugih članova. Na radionicama je prezentiran rad u likovnim tehnikama suhog pastela, akvarela i akrila, gdje su polaznici uz neobaveznu igru i zabavu povremeno stvarali prava mala  umjetnička djela.
Na taj se način želi prenijeti mlađoj generaciji iskustvo i ljubav prema slikarstvu te postaviti osnove da likovno i kreativno izražavanje živi u našem Gradu dugi niz godina. Početkom školske godine slijedi ponovno okupljanje polaznika i zainteresiranih za slikanje i kreativno izražavanje, rekao nam je predsjednik LU Ivan Vajda.

Autor teksta i fotografija: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content