Novosti|

Već dva desetljeća od 15. listopada do 15. studenoga diljem Hrvatske obilježava se Mjesec hrvatske knjige, manifestacija koja promovira knjigu kao medij informacija i znanja te čitanje kao ključnu vještinu za razvoj svakog pojedinca. Mjesec hrvatske knjige ove godine posvećen je enciklopedistici, a središnja tema i geslo je “sve na jednom mjestu”.

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće svake godine sudjeluje u toj velikoj manifestaciji sa svojim bogatim programom za sve kategorije stanovništva.

Tako je već u ponedjeljak, 16. listopada 2017. godine, u prijepodnevnim satima u vitrinama u predvorju knjižnice postavljena malena izložba enciklopedija koje su dio knjižničnog fonda. Na taj je način  belišćanska knjižnica istaknula središnju temu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige. Istoga dana bila je organizirana i jednodnevna prodajna izložba knjiga u suradnji s Nakladom Ljevak. Svi zainteresirani knjigoljupci imali su priliku doći u knjižnicu i kupiti zanimljive beletrističke i publicističke naslove po izuzetno povoljnim cijenama.

Kao službeno otvorenje Mjeseca hrvatske knjige 2017. godine bila je izložba fotografija pod nazivom “Čovjek u poslu” u suradnji s Fotoklubom Valpovo i Zajednicom tehničke kulture Valpovo-Belišće. Na samom početku otvorenja izložbe knjižničarka Jasna Andrišić prigodnim je riječima ukratko opisala izložbu te pozvala tajnika Fotokluba Valpovo, Dragana Francuza, da pobliže upozna sve prisutne s ovom izložbom i proglasi ju otvorenom. Svečano otvorenje uveličali su i učenici Glazbene škole Belišće, Mislav Sušić i Matko Varžić, koji su odsvirali dvije skladbe na gitari. Cilj izložbe bio je potaknuti fotografe da u središte fotografije vrate čovjeka i to čovjeka u poslu, a riječ je o izložbi članova Fotokluba Valpovo koji su napravili ukupno 292 fotografije i od njih je izabrano 30 najboljih. Selektorica izložbe bila je Blanka Hajnc, umirovljena nastavnica likovne kulture u belišćanskoj osnovnoj školi. Izložene fotografije mogu se pogledati sve do 27. listopada 2017. godine.

Tekst: Jasna Andrišić
Foto: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content