Novosti|

uhddr

9. travnja u prostorijama udruge dragovoljaca nastavljena je suradnja dragovoljaca Domovinskog rata sa belišćanskim župnim uredom i franjevačkim samostanom.

Po održanoj svetoj misi, koju su dragovoljci pohodili u velikom broju, zajedno sa fra Marinom Matančićem uputili smo se u prostorije Udruge dragovoljaca. Fra Marin nas je nadahnutim govorom upoznao sa značenjem 2. Vazmene nedjelje, a mudrosti je crpio iz Evanđelja po Ivanu poglavlje 20. U Ivanovu evanđelju apostol Toma zauzima istaknuto mjesto i značenje. Dva puta susrećemo ga kao onoga koji pita i sumnja.

“Danas mnogi ljudi nalikuju na Tomu – htjeli bismo da Isus dođe i izvuče nas iz nevolje, pokazujući mjesta na kojima su bili čavli, onima koji ne vjeruju. Međutim, ne. Isus je ostavio nas: On želi da se Uskrsnuće vidi kroz naš život. Zapitajmo se: kakve dokaze dajemo mi danas kako bismo pomogli onima koji ne vjeruju? Vjeri je potrebno svjedočanstvo. Jesmo li mi primjer koji pomaže i ohrabruje one koji traže Gospodina? I mi smo danas pozvani pokazati Tomama svih vremena mjesta čavala, rane milosrđa i cijenu služenja. Samo tako ćemo. biti Gospodinovi učenici i navjestitelji Njegovog milosrdnog Evanđelja. Kakav znak/mjesto čavala pokazujemo mi danas? Svima nam se nameće ispit savjesti kako bismo razotkrili kašnjenje otkupljenja u našem svakodnevnom životnom okruženju.”, rekao je fra Marin.

Nakon ovih nadahnutih riječi uslijedili su razgovori o običnim životnim problemima, odnosno o tome kako ih dragovoljci rješavaju i provode svoje slobodno vrijeme, što je fra Marina posebno zanimalo.

U ime župnog ureda fra Marin je Udruzi dragovoljaca poklonio Bibliju, koju ćemo koristiti prilikom sljedećih ovakvih susreta, a naredni je dogovoren za 13. svibnja.


GO UHDDR Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content