Novosti|

U petak, 10. travnja 2015. u Velikoj vijećnici grada Belišća u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg Belišće i Ogranka Mh u Belišću održana je promocija sedme knjige poezije pod nazivom „NOVO RUHO“, autora Frane Budića. Frano Budić, pjesmama pokušava zahvatiti gotovo sve životne teme, nastojeći ih uvijek oplemeniti što bogatijim poetskim humanizmom. Dobitnik je priznanja za sudjelovanje na 25. susretu hrvatskih pisaca 2005. godine u Bjelovaru i priznanje za sudjelovanje na 27. susretu hrvatskih pisaca 2007. godine (Bjelovar, Koprivnica, Đurđevac i Đelekovec). Do sada je objavio šest zbirki pjesama: „Prvih sto – to je to“ (2006.), „Inventura moje duše“ (2008.), „Posvetnice“ (2011.), „Sve po pet“ (zbirka dječje poezije, 2011.), „Akna“ (zbirka ljubavne poezije, 2012.) „Duge noći bez sna“ (sonetni vijenci, 2013.) O knjizi su govorili: dr.sc. Milorad Nikčević, sveučilišni profesor u mirovini iz Osijeka, Mirko Ćurić, prof., predsjednik Društva hrvatskih književnika Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski, iz Đakova i Livija Reškovac, prof. hrvatskog jezika i filozofije, iz Osijeka.

Voditeljica promocije bila je Silvija Kifer, ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Belišće. Skup je pozdravio Domagoj Varžić, zamjenik gradonačelnika Belišća, a u ime izdavača prisutne je pozdravio Zdenko Glasovac, predsjednik Ogranka Mh u Belišću, zahvalivši najprije autoru, zatim mr. Jozi Bogdanoviću, uredniku knjige, Vesni Liker – Dojkić, prof., lektorici, Milanu Tomasu, grafičkom uredniku i sponzorima koji su doprinijeli izdanju ove knjige.

U glazbenom dijelu programa, autorskim pjesmama, nastupio je gitaristički dvojac Senio Lešnjaković i Ante Miličević.
Bio je to još jedan kulturni događaj na lokalnoj razini kojim se nastojalo promovirati autore, njihova djela, stvaralaštvo i grad Belišće.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content