Novosti|

Belišćanski planinar bili su u Gazijama na izletu “Prvi zadnjega” koji organizira HPD “Sunovrat” Đurđenovac na Krndiji. Iz HPD-a “Belišće” sudjelovalo je osamnaest planinara, a okupilo se oko 150 planinara iz 10 planinarskih udruga. Domaćin je planinare dočekao s pićem dobrodošlice te čajem i masnim kruhom. Nakon pozdravne riječi domaćina krenulo se na predviđene tri planinarske staze: kraća staza je preko Pijeskova (oko 2 sata), srednja staza je staza Put dida Račkog (oko 3 sata) i duža je na Petrov vrh (oko 4 sati).

Petero članova odlazi na Petrov vrh, a svi ostali na stazu Put dida Račkog. Hodalo se dionicama Tragom prvog izleta, Razbijeno kolo, Kolut i dionicom kroz kanjon Lekinog potoka do planinarske kuće. Vrijeme je za ovo doba godine predobro i mi smo ga iskoristili za hodanje po tepihu od lišća, a usput smo imali priliku i brati gljive sunčanice. Pri povratku u planinarsku kuću očekuje nas izvrstan planinarski grah, nastavljamo druženje uz piće i živu glazbu. Sudionici su se pozdravili s domaćinima te krenuli kućama.

Jedan član belišćanskog HPD-a sudjelovao je na pohodu “Anđina baraka” u spomen poginulim hrvatskim braniteljima na Papuku, a domaćin je PD “Mališćak” iz Velike. Okupljanje je bilo ispred crkve sv. Augustina u Velikoj u 8 i 30 sati. Okupilo se oko šezdeset planinara koje su dočekali ljubazni domaćini s pićem dobrodošlice te pecivom i čajem. Krenulo se prema Starom gradu i Tauberovim stijenama te se nastavilo do vrha Lapjak i nakon 3 sata hoda dolazi se do Anđine barake. Nakon druženja, molitve i fotografiranja krenulo se natrag.

Matko Florijančić
Mila Andrić

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content