Novosti|

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Osijek, održanoj 8. lipnja 2017. godine, dodijeljene su plakete dvama najvećim proizvodnim gospodarskim subjektima u Belišću, tvrtkama Harburg-Freudenberger d.o.o. Belišće i DS Smith Belišće Croatia d.o.o.

Naime, tvrtka DS Smith Belišće Croatia d.o.o. dobitnik je plakete Zlatna kuna koja se dodjeljuje za najuspješnija trgovačka društva u 2016. godini, u kategoriji velikih, srednjih i malih tvrtki dok je tvrtki Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o. kao najuspješnijem trgovačkom društvu i dobitniku plakete Zlatna kuna u kategoriji velikih tvrtki za ostvarene rezultate poslovanja u 2013., 2014. i 2015. godini, dodijeljena plaketa Kristalna kuna.

Uz DS Smith Belišće Croatia d.o.o. i Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o., plaketu Zlatna kuna dobile su i tvrtke Kanaan d.o.o. iz Donjeg Miholjca te Inchoo d.o.o. iz Osijeka.

Potrebno je naglasiti kako u dvjema belišćanskim tvrtkama radi oko 1100 od 2600 zaposlenih u Belišću te one ostvaruju čak 61 posto ukupne godišnje neto dobiti postignute u Osječko-baranjskoj županiji, odnosno čak 77 milijuna kuna od ukupno 152,2 milijuna.

Tvrtka DS Smith Belišće Croatia d. o. o. u okviru matične tvrtke DS Smith posluje u 34 zemlje svijeta. U 2016. godini proizvela je 189.000 tona papira i 60 milijuna četvornih metara ambalaže, a sam DS Smith Belišće Croatia d.o.o. ostvario je prihod od 728 milijuna kuna, od kojih je 69% ostvareno na inozemnim tržištima. DS Smith ima važnu ulogu za razvoj Belišća, ali i cijele regije te je jedan od čimbenika socijalne sigurnosti za mnogobrojne zaposlene na našem području.

Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o. najveći je svjetski proizvođač strojeva za proizvodnju automobilskih guma, čiji su najznačajniji kupci najpoznatiji svjetski proizvođači automobilskih guma. HF Belišće jedna je od najuspješnijih tvrtki na području Županije.

Posebno treba istaknuti kako mnoge male i srednje tvrtke s područja grada Belišća surađuju s tvrtkama Harburg-Freudenberger d.o.o. Belišće i DS Smith Belišće Croatia d.o.o., što ih svrstava među generatore gospodarskog napretka grada.

Izražavajući ponos, Grad Belišće čestita dobitnicima jer upravo zahvaljujući ovakvim uspješnim gospodarskim subjektima, Belišće je zadržao tradiciju industrijskog gradića.

Grad Belišće će i nadalje, u svome djelokrugu, potpomagati razvoj gospodarstva i podržavati belišćanske gospodarstvenike te koristiti sve svoje raspoložive resurse kako bi stvorio mogućnosti za razvoj poduzetništva, obrta, trgovine i poljoprivrede, što rezultira povećanim zapošljavanjem i rastom životnoga standarda naših sugrađana. Gradskoj su upravi, na čelu s gradonačelnikom Dinkom Burićem, prioritet gospodarstvo, poduzetništvo, investicije, proizvodnja i otvaranje radnih mjesta jer su to temelji razvoja belišćanskog područja, ali i šire okolice.

Autor fotografije: Goran Dojkić

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content