Novosti|

U petak, 29. rujna 2017. godine s početkom u 18 sati u Velikoj vijećnici grada Belišća održana je prva pjesnička večer koju je organizirala Književna udruga “PJESNICI” iz Belišća s gostima pjesnicima iz cijele osječke regije te gostima koji su sudjelovali u glazbenom dijelu večeri.

Pjesničku večer otvorio je predsjednik Udruge Zdravko Kokorić. Od gostiju pjesnika svoje su stihove čitali: Franjo Kopecki i Štajduhar iz Čepina, Dragica Čuturilo Petrač, Kornelija i Branko Fešiš iz Udruge “Vers”, Jozefina Križan, Danica Lebinac Andrašić, Nela Puljek, Nada Maletić, Stjepan Šmit, Frano Budić iz Bistrinaca i Zdravko Kokorić. Stihove pokojnog Josipa Alošinca čitala je njegova majka Marica Alošinac.

U glazbenom dijelu večeri nastupili su učenici Glazbene škole Valpovo-Belišće Mislav Sušić i Matko Varžić na gitarama i Predrag Matijanić koji je stvorio veoma ugodnu atmosferu između čitanja pjesama i po završetku programa. Poslije službenog dijela programa druženje se nastavilo u holu Gradske uprave uz prigodni domjenak, a sve prisutne na harmonici je zabavljao Zdravko Pavlović.

Tekst i foto: tajnik Književne udruge „PJESNICI“ Branko Bobinac

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content