Novosti|

Centar za kulturu Sigmund Romberg Belišće s ponosom vas poziva na glazbeni program “Pjesma svima treba” posvećen Antunu Toniki Bučancu. Koncert će se održati u četvrtak, 12. svibnja 2022., a početkom u 19 sati u dvorani Centra za kulturu. Za ovu prigodu, okupljen je dječji zbor i solisti, koji će izvesti dio iz Tonikinog bogatog glazbenog opusa, a pratit će ih Zabavni okrestar Amaterskog kazališta Belišće.

Antun Tonika Bučanac bio je učitelj, skladatelj, tekstopisac, zborovođa, te veliki ljubitelj glazbe i rada s djecom. Tijekom svog glazbenog djelovanja, opjevao je mnoge belišćanske znamenitosti i događaje u pjesmama koje su se rado izvodile u raznim prigodama te su snimljene na nekoliko nosača zvuka. Odgojio je mnoge generacije učenika i u mnogima potaknuo ljubav prema pjevanju i glazbi. Dobitnik je javnog priznanja Plaketa za životno djelo „Zlatni list“ 2019. godine za cjelokupni stvaralački put i izuzetna ostvarenja na području prosvjete i kulture te doprinos sveukupnom društvenom životu Grada Belišća. Hvala Ani Bučanac Marković na pomoći i ustupljenim materijalima.

Ulaz je besplatan. Svoja mjesta možete rezervirati svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 sati na broj telefona 533-274, e-mail: rezervacije@cks-romberg.hr te na Facebook stranici Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content