Novosti|

Jučer je u Belišću svečano otvorena novouređena zgrada Glazbene škole. Iznimno značajan i velik događaj za glazbeni, kulturni i obrazovni život održao se u novoj dvorani škole uz prigodan program i prisustvo brojnih uvaženih gostiju.

Dislocirani odjel Glazbene škole u Belišće djeluje od 2013. godine, a uređenjem navedene zgrade konačno je dobio svoj prostor za nastavu, vježbu, koncerte. Gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić nije skrivao svoje zadovoljstvo te je iskoristio priliku zahvaliti svima koji su uložili ogroman trud u obnovu zgrade za potrebe Glazbene škole. Svečanosti su nazočili i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, točnije načelnica Sektora za provedbu razvojnog programa Ana Markuz te gospodin Pavo Šašlin. U ime Osječko-baranjske županije prisutnima se obratio savjetnik za kulturu Ivica Završki. Veliku zahvalu podijelio je i ravnatelj Osnovne škole Matije Petra Katančića Dalibor Košutić, pri kojoj djeluje i Glazbena škola.

Kruna programa bio je nastup učenika škole. Upravo zbog njih novi prostori imaju svoj smisao, a nova zgrada neće biti samo zidovi, već će ona biti u svrhu stvaranja znanja, uspomena i malih virtuoza. Bilo da se radi o gitari, violini, klaviru, klarinetu, saksofonu, tamburici ili pak zborskom pjevanju, publika se još jednom imala priliku uvjeriti kako učenici vrijedno i marljivo rade te postižu fantastične rezultate. Nove učionice i dvorana za koncerte bit će još jedan veliki poticaj za trud i upornost svakog učenika. To je potvrdila i voditeljica Glazbene škole Tihana Ivanković, koja je na kraju zahvalila svima zbog kojih Glazbena škola u Belišću konačno ima svoj prostor. Publiku su svojim nastupom počastili i gosti iz Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka. U ovaj hvalevrijedan projekt utrošen je ukupan iznos od oko 1,7 milijuna kuna, a financirali su ga Grad Belišće, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU te Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša.

Glazbenu školu pohađa 139 učenika na odjelima klavira, gitare, tambure, violine, flaute, klarineta, saksofona roga i trube. Glazbenu igraonicu pohađa 30 učenika, a tečaj plesa u Belišću 20 učenica. Učenici redovito sudjeluju na međužupanijskim smotrama, državnim i međunarodnim natjecanjima, a rezultati sami pokazuju visoku kvalitetu rada ove škole.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content