Novosti|

Članice i članovi Crkvenog pjevačkog društva MIR Belišće pod vodstvom maestra Želimira Sušića ovog su vikenda nastupili na 48. susretu hrvatskih pjevačkih zborova koji se, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, održao u Novigradu u Istri. Mirovci su i ovoga puta bili jako uspješni. Osvojena je 3. nagrada Hrvatskog sabora kulture za najuspješniji zbor i njihovog dirigenta, te prvo mjestu u revijalnom dijelu natjecanja.

Na ovom susretu dodjeljuju se prve tri nagrade najboljim zborovima. Članovi CPD-a MIR jako su ponosni i sretni što su se i ovoga puta uspjeli istaknuti kao jedan od najboljih zborova u Hrvatskoj. Prilikom ocjenjivanja, stručno povjerenstvo ocjenjivalo je: odabir programa, vokalno-tehničku pripremljenost i interpretaciju. Sastav stručnog povjerenstva bio je: Josip Jerković, Tamara Petijević i Zdravko Šljivac, a osim zbora, posebno su pohvalili i dirigenta CPD-a MIR, maestra Želimira Sušića, ističući kako je vidljivo da je Želimir Sušić vrhunski glazbeni pedagog koji svoje znanje uspješno prenosi na svoje zboraše i s njima izvrsno surađuje. Nagradu za najuspješniju izvedbu revijalnog dijela programa CPD-u MIR dodijelila je komisija sastavljena od predstavnika 12 zborova, koji su sudjelovali u natjecateljskom dijelu programa. U revijalnom Mirovci su oduševili svojom izvedbom popularne pjesme „Umirem sto puta dnevno“ i rasplesali cijelu publiku.

Državni susret najboljih amaterskih zborova Hrvatske po dvanaesti put održan je u Novigradu, a mogućnost nastupa zborova na nacionalnom Susretu motivacija je za daljnje djelovanje i prezentiranje svog stvaralaštva pred najboljim zborovima iz cijele Hrvatske. Osim službenog, natjecateljskog dijela, Mirovci su uživali u suncu, moru i druženju sa zborovima iz cijele Hrvatske, te su i ovoga puta bili jako lijepo ugošćeni u Novigradu. Kući su se vratili s pregršt novih uspomena s još jednog uspješnog zborskog natjecanja.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content