Novosti|

Danas je u Belišću otvorena Socijalna samoposluga u prostoru na Tržnom centru.

Socijalna samoposluga projekt je Grada Belišća i Ministarstva socijalne politike i mladih, a provoditelj projekta je Matica umirovljenika grada Belišća, uz partnera Centar za socijalnu skrb Valpovo i suradnika Udrugu svetog Vinka Paulskog, Konferencija svetog Josipa Radnika Belišće.

Samoposlugu je otvorio gradonačelnik Belišća Dinko Burić, a prisutnima su se obratili i dopredsjednik Matice umirovljenika grada Belišća Željko Čorba i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije Ružica Gverieri. Za ovaj projekt, navedeno Ministarstvo izdvojilo je 170.000 kuna, a Grad Belišće 145.000. Socijalna samposluga u Belišću treća je po redu u Osječko-baranjskoj županiji.

Gradonačelnik Burić u svom je obraćanju naglasio podvojenost osjećaja. Izrazio je zadovoljstvo jer je projekt realiziran na pomoć svim socijalno ugroženim sugrađanima, ali u nadi da će korisnika biti sve manje. Zahvalio je svima koji su na bilo koji način doprinijeli ostvarenju projekta, a posebno donatorima koji su pokazali socijalnu osjetljivost i svojim donacijama pomogli više od 200 korisnika Socijalne samoposluge, koliko ih je za sada prijavljeno u registru.

Službeni početak rada samoposluge označila je prva podjela paketa korisnicima. Podjela se nastavlja sutra i u četvrtak, prema unaprijed dogovorenom redoslijedu.

Izjava za medije: VIDEO

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content