Grad za mlade, Novosti|

U ponedjeljak, 18. listopada 2021., u predvorju Zgrade Gradske uprave grada Belišća i Gradske knjižnice i čitaonice Belišće otvorena je nova izložba slika u sklopu aktualnog Mjeseca hrvatske knjige. Autorica izložbe pod nazivom Traženje je Sabina Novoselić iz Šaga, a ovo je njezina prva samostalna izložba. Mnogi posjetitelji imali su priliku vidjeti 35 likovnih radova na kojima se nalaze različiti motivi, od pejzaža do mrtve prirode i portreta. Mlada umjetnica iskušava se u raznim stilovima te upravo zbog toga ova izložba nosi naziv Traženje. Tehnike u kojima se najčešće izražava su ulje na platnu i rapidograf na papiru kojim izražava ekspresiju nizanjem akromatskih tonova. Ovisno o raspoloženju, Sabina se odlučuje za jednu od te dvije tehnike i pretvara svoje emocije u likovna djela.

Na početku otvorenja izložbe sve prisutne pozdravila je ravnateljica Knjižnice Vlasta Putar te se zatim posjetiteljima obratila i profesorica likovne umjetnosti Marija Jelkić iz Srednje škole Valpovo koja je rekla ponešto o Sabini i njezinoj izložbi. Nekoliko riječi rekla je i sama Sabina zahvalivši se Knjižnici na divnoj suradnji i organizaciji izložbe te svima koji su došli na otvorenje podržati njezin likovni rad.

Za glazbeni ugođaj ovog svečanog događanja zaslužne su Leona Škrinjar i Sara Adžić-Teleman, učenice Glazbene škole Valpovo i Belišće koje su odsvirale predivnu sonatu na svojim flautama.

Izložba će biti otvorena za cjelokupnu javnost do 8. studenog 2021. godine, stoga se pozivaju svi ljubitelji likovne umjetnosti da posjete Knjižnicu i pogledaju fantastične slike mlade, perspektivne umjetnice.

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Fotografije: Zaim Saljiji, Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content