Novosti|

Jučer, 27. travnja 2016. godine, u Centru za kulturu Sigmund Romberg otvorena je predivna izložba slika „Likovni umjetnici belišćanskom hramu kulture“.

Uz ravnateljicu Centra za kulturu Sigmund Romberg Silviju Kifer sve prisutne prigodnim riječima pozdravio je i Ivan Vajda, predsjednik Likovne kulture “Bel-Art” Belišće, a samu izložbu otvorenom je proglasio zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić.

Likovna udruga “Bel-Art” Belišće osnovana je 21. studenog 1996. godine, s ciljem djelovanja u likovnim i drugim oblicima kreativnog izražavanja. Aktivnosti se svode na individualni i zajednički rad s ciljanim skupinama u gradu Belišću, ali i šire, kroz predavanja, radionice, izložbe i ostale aktivnosti vezane uz likovnu kulturu i kreativno izražavanje. Udruga “Bel-Art” trenutno broji 26 članova koji slikaju raznim slikarskim tehnikama.

Radovi ove izložbe nastali su na Likovnoj koloniji prigodom obilježavanja Dana grada Belišća 2015. godine. Kolonija je rezultat inicijative ravnateljice Centra za kulturu Sigmund Romberg Silvije Kifer i nekoliko članova Likovne udruge “Bel-Art”. U Kazališnoj kavani nalazi se 30 slika koje su članovi udruge poklonili Centru za kulturu.

Posjetitelji koji su popunili Kazališnu kavanu uživali su i u predivnim glazbenim izvedbama Zvonimira Ivekovića.

Izložbu možete pogledati do 30. svibnja 2016.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content