Novosti|

Jučer su se u Kazališnoj kavani u Belišću okupili zaljubljenici u fotografiju. Naime, upravo je ondje otvorena 12. godišnja klupska izložba Fotokluba Valpovo pod nazivom „Kontrasti“.

Na izložbi su prisustvovali i pozdravili sve goste predsjednik Fotokluba Valpovo Veljko Čvagić, tajnik Fotokluba Dragan Francuz, počasni predsjednik ZTK Valpovo-Belišće Dragan Milec te zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić koji je i otvorio izložbu.

Svoje radove predstavilo je dvadeset članova Fotokluba koji su svijet oko sebe uokvirili i spremili na sebi svojstven način. Članovi Fotokluba od svog osnutka predstavljaju javnosti svoje radove na ovaj način, a svake godine radovi su na drugu temu. Prošla godina bila je kreativna i uspješna što dokazuje broj od 348 poslanih fotografija za ovu izložbu, od kojih je izabrano 25 radova. Selekciju i postav izložbe odradila je gospođa Blanka Hajnc, a organizatori su Fotoklub Valpovo i Zajednica tehničke kulture Valpovo – Belišće.

Izložbu u Kazališnoj kavani u Belišću možete pogledati kroz sljedeća dva mjeseca, a nakon toga izložba seli u Našice.

Inače, članovi Fotokluba Valpovo sastaju se svake srijede i održavaju sastanke te predavanja o zadanoj temi. Rezultat vrijednog rada su i brojne nagrade od kojih  treba izdvojiti Državnu nagradu Faust Vrančić, 2012. g. Fotoklub Valpovo proglašen je najboljim Fotoklubom u Hrvatskoj, a dva člana Fotokluba Valpovo bili su državni prvaci. Svoje znanje članovi prenose i na mlađe generacije koje također osvajaju brojne nagrade i zapažene rezultate.

 

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content