Novosti|

U subotu, 30. siječanja 2016. godine, u prostorijama DVD-a Belišće održana je redovna godišnja Skupština DVD-a Belišće uz nazočnost velikog broja gostiju iz susjednih DVD-ova te operativnih i pričuvnih članova uz prisustvo vatrogasne mladeži  DVD-a Belišća. Skupštini DVD-a Belišće nazočio je gradonačelnik Belišća Dinko Burić i predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević, koji su s ostalim prisutnima poslušali izvješće o radu DVD-a Belišće i financijskog izvješće u 2015. godini, te planove rada i financija za 2017. godinu.

Nazočnima se potom obratio Nikica Mužević, pohvalivši rad DVD-a Belišća i središnje vatrogasne postrojbe, koja je nositelj rada i razvoja vatrogastva na području Grada Belišća.

U prigodnim riječima gradonačelnika Dinka Burića bile su riječi zahvale i čestitke na postignutim rezultatima te napretku koje ovo društvo postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području grada. Također je istaknuo napredak u rješavanju pitanja prostora Vatrogasnog doma koji je Grad Belišće kupio od prijašnje tvrtke Duropack Belišće d.o.o., te zapošljavanje dva djelatnika (zapovjednika i zamjenika zapovjenika) u DVD-u Belišće. Ujedno je bilo riječi o planovima Grada Belišća za obnovu Vatrogasnog doma, s obzirom da je objekat nužno obnoviti, kako bi bio u potpunoj funkciji za vatrogasne potrebe.

Nakon izrečenih pohvalnih riječi, predsjednik DVD-a Belišće Slavko Milekić pozvao je nove članove operativne postrojbe DVD-a Belišće koji su izrekili prisegu za članstvo u DVD-u Belišće, a to su Ivana Kristić, Ivana Mijatović, Ines Vidošić i Ivan Gorič.

Potom je predsjedavajući Slavko Milekić pristupio uručivanju priznanja, uvjerenja i nagrada najzaslužnijim članovima i to:

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić uručio je:

 1. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja „Vatrogasac“:
  • Ivana Kristić, Ivana Mijatović, Ines Vidošić i Ivan Golić
 2. Diplomu i uvjerenje za stecanje zvanja „Vatrogasac I klase“:
  • Ivana Jug, Ela Kunštek i Ivan Kovačević

Predsjednik Vatrogasne zajednice OBŽ Nikica Mužević uručio je:

 1. Uvjerenje za specijalnost „Spašavanje pri tehničkim intervencijama“
  • Jurica Jurina, Mario Karapetrić, Matija Crnoja, Ivan Kovačević, Željko Čakalić, Dominik Nemec, Ivan Vincetić i Dubravko Čovčić
 2. Uvjerenje u obuci u „Simulatoru plamenih udara“
  • Juraj Markota, Martin Rittgaser, Ivan Vincetić i Dubravko Čovčić
 3. Diplomu za 10 godina rada u vatrogasnoj organizaciji „Spomenica za 10 godina“:
  • Ines Vidošić i Jurica Jurina
 4. Diploma za 20 godina rada u vatrogasnoj organizaciji „Spomenica za 20 godina“:
  • Vesna Vincetić i Jasna Mužević

Predsjednik Nadzornog obora HVZ Stjepan Koški uručio je:

 1. Diplomu za dugogodišnji operativni rad „Spomenica vatrogasni veteran“
  • Nikica Mužević

Voditelji vatrogasnog podmlatka i mladeži DVD-a Belišće Martin Rittgasser i Juraj Markota uručili su:

 1. Kipić „Vatrogasac“ za najaktivnijeg člana vatrogasnog podmlatka:
  • Tea Mumlek i Jan Kovačević
 2. Kipić „Vatrogasac“ za najaktivnijeg člana vatrogasne mladeži:
  • Leon Sabo i Daniel Čosić

Zamjenik zapovjednika DVD-a Ivan Vincetić i pomoćnik zapovjednika DVD-a Dominik Nemec uručili su:

 1. Kipić „Vatrogasac u krugu“ za najaktivniju operativnu članicu:
  • Ivana Jug i Ela Kunštek
 2. Kipić „Vatrogasac s djetetom“ za najaktivnijeg operativnog člana:
  • Juraj Markota

Zapovjednik DVD-a Belišće Dubravko Čovčić uručio je.

 1. Zahvalnicu za posebnu potporu i doprinos u razvoju vatrogastva:
  • Zvonko Forod.

Ovom prigodom, predsjednik DVD-a Belišće Slavko Milekić prisutnima je obrazložio odluku DVD-a o dodjeli Zlatne plakete za poseban doprinos i potporu u vatrogastvu i zaštiti od požara, gradonačelniku Belišća Dinku Buriću.

Obrazloženje se sljedeće:

Iz velikog broja aktivnosti koje su obilježile rad našeg vatrogasnog društva u protekloj godini, moramo istaknuti dvije stvari koje su posebno bitne i to TRAJNO OSIGURANJE PROSTORA ZA RAD I PROFESIONALIZACIJA DUŽNOSTI ZAPOVJEDNIKA I ZAMJENIKA ZAPOVJEDNIKA SREDIŠNJE VATROGASNE POSTROJBE jedne su od glavnih odrednica samog početka našeg zajedničkog rada.

Nakon stoljetnog postojanja, naše središnje vatrogasno društvo i svi njegovi članovi mogu biti ponosni na ove važne činjenice koje predstavljaju prekretnicu u daljnjem radu i koje će zasigurno ostati zabilježeni u našoj povijesti.

Sve to skupa s pravom potvrđuje činjenicu da smo jedno od uspješnijih središnjih vatrogasnih postrojbi u okruženju zbog čega moramo posebno istaknuti da iza svake uspješne vatrogasne oragnizacije stoji uspješan čelnik lokalne samouprave, a u našem Gradu ova odlika upravo karakterizira našeg gradonačenika Dinka Burića uz čiju smo zaslugu te iskrenu i nesebičnu pomoć došli do ostvarenja željenog cilja.

Upravo zbog značaja svega navedenog i u cilju nastavka zajedničke suradnje na stvaranju uvjeta za daljni razvoj zaštite od požara na području Grada Belišća, Upravni odbor, Zapovjedništvo i Nadzorni odbor DVD-a Belišće na svojoj su redovnoj sjednici jednoglasno donijeli Odluku da se GRADONAČELNIKU GRADA ELIŠĆA DINKU BURIĆU dodijeli posebno priznanje Zlatna pleketa za poseban doprinos u razvoju vatrogastva i zaštite od požara“.

Zlatnu plaket gradonačelniku uručili su predsjednik DVD-a Slavko Milekić i zapovjednik Dubravko Čovčić.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content