Novosti|

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće za kraj jedanaestog mjeseca, koji je bio prepun raznih događanja, organizirala je zanimljivu izložbu predmeta i nakita od keramike pod nazivom Gea magia.

Službeno otvorenje izložbe održalo se u petak, 29. studenoga 2019., a posjetitelji su mogli pogledati i kupiti unikatne radove od keramike čija je autorica Danijela Firšt iz Našica. Ona je po prvi put odlučila izložiti svoje radove očima javnosti i reakcije onih koji su vidjeli čime se bavi bile su jako pozitivne. Staklene vitrine Knjižnice, u predvorju Gradske uprave grada Belišća, popunjene su prekrasnim posudama, šalicama, svijećnjacima, pahuljicama, nakitom i mnoštvom kreativnih uradaka od keramike u različitim bojama, koje autorica sama osmišljava i izvodi do savršenstva. Svi prisutni mogli su čuti kako je došlo do jednog samoostvarenja te što je Danijelu potaknulo da se bavi baš glinom.

Iz Knjižnice pozivaju ljubitelje originalnih ručnih radova da dođu pogledati izložene uratke i možda tako pronađu idealan božićni poklon za svoje voljene. To će moći učiniti sve do 7. prosinca ove godine do kada će izložba biti otvorena.

Tekst: Vlasta Putar
Fotografije: Zaim Saljiji

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content