Novosti|

U sklopu Adventa u Belišću 2017. u ponedjeljak, 4. prosinca 2017. godine, u Kazališnoj kavani Belišće otvorena je izložba fotografija “Belišće – nekada i danas” u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg, Muzeja “Belišće”, Udruge za kulturu i umjetnost “ZUM” Belišće i Odjela za kulturologiju Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Fotografije na izložbi predstavljaju razne objekte i lokacije s područja grada Belišća fotografirane u različitim razdobljima u prošlosti te kao suprotnost, današnje stanje istih lokacija fotografirane 2017. godine. Fotografije iz prošlosti izabrane su iz fundusa Muzeja “Belišće” te iz privatnih arhiva, dok su današnje stanje fotografirali članovi Udruge “ZUM”. Izložbu je otvorila ravnateljica Centra za kulturu Silvija Kifer, a prigodno su se obratili i voditelj Muzeja “Belišće” Tomislav Kuna te predsjednik Udruge “ZUM” Dubravko Maričić. Za glazbeni program bio je zadužen Marko Glavica.

Izložba je izazvala veliko zanimanje posjetitelja jer na zanimljiv način prikazuje utjecaj vremena i društva na svijet oko nas, a može se pogledati tijekom prosinca u Kazališnoj kavani.

Tekst: Tea Kozina, Centar za kulturu Sigmund Romberg
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content