Novosti|

Članovi Likovne udruge “Bel-art” Belišće već dugi niz godina izlažu slikarske radove različite tematike u Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće. Od brojnih održanih izložbi najpoznatija je njihova izložba Boje zime na kojoj predstavljaju slike s motivima zime naslikane u različitim likovnim tehnikama. Ta tradicionalna izložba organizirana je i ove godine, a njezino svečano otvorenje održano je u utorak, 3. prosinca, u predvorju Gradske uprave grada Belišća.

Svečanosti otvorenja doprinijela je knjižničarka Jasna Andrišić koja je pozdravila mnogobrojne posjetitelje te je rekla nekoliko riječi o predanom radu Likovne udruge “Bel-Art”. Nakon nje, svima prisutnima obratio se i predsjednik Udruge Ivan Vajda koji je istaknuo najvažnije značajke ove izložbe. Izloženo je 18 slikarskih radova stalnih članova “Bel-arta” i 13 radova polaznika likovnih radionica koje članovi Udruge organiziraju za učenike osnovne i srednje škole. Tako su uz njihovu pomoć učenici uspjeli naslikati vlastite slike s motivima zime u tehnici suhog pastela.

Za glazbenu podlogu otvorenja pobrinuo se Predrag Matijanić, glazbenik iz Valpova, koji je otpjevao i odsvirao tri pjesme. Cijelo događanje uveličali su i Kornelija Fešiš i Jozo Bogdanović, članovi Književne sekcije “Vers” pri Udruzi ZUM Belišće, koji su pročitali svoje dvije pjesme. Svi troje dobili su malene darove zahvalnosti koje im je, u ime Udruge, podijelio predsjednik Ivan Vajda. On je zajedno s knjižničarkom Jasnom Andrišić proglasio izložbu otvorenom sve do 13. prosinca 2019. godine.

 

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Fotografije: Zaim Saljiji, Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content