Novosti|

Danas, 9. travnja 2015. godine, Gordan Maras ministar poduzetništva i obrta i Dinko Burić gradonačelnik grada Belišća na simboličan način presijecanjem vrpce otvorili su Poduzetnički inkubator Polet d.o.o. u Belišću.

Objekt koji je dio infrastrukture rane industrijske faze Belišća preuređen je sredstvima Ministarstva poduzetništva i obrta, Grada Belišća i  Osječko-baranjske županije.

Na samom početku sve nazočne pozdravio je gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić te naglasio da je obnova ovoga objekta započela prije 18 mjeseci. Ukupna vrijednost ovoga projekta zajedno s projektnom dokumentacijom i opremanjem  iznosi 2.340.000,00 kn, uz 1.200.000,00 kn bespovratnih sredstava od resornog Ministarstva, 250.000,00 kn donirala je Županija i ostatak od 890.000,00 kn Grad Belišće. Gradonačelnik se zahvalio Ministarstvu i Osječko-baranjskoj županiji što su prepoznali važnost ovog projekta koji je od iznimne važnosti za razvoj malog poduzetništva u gradu Belišću.

-Zahvaljujem svima koji su prepoznali naše nastojanje da pokrenemo nove gospodarske aktivnosti u gradu i uredimo ovo staro zdanje, rekao je gradonačelnik Belišća Dinko Burić, pozdravljajući sudionike svečanosti.

-Zahvaljujem projektantu Srđanu Basraku koji je iz postojećeg objekta izvukao maksimum i stvorio izvrsne uvjete za početak poslovnih aktivnosti. Iako je natječaj još u tijeku, već sada imamo dovoljno zainteresiranih za početak rada Poduzetničkog inkubatora, rekao je u nastavku.

-Izuzetno sam zadovoljan što je ovaj projekt ostvaren i što su stvoreni uvjeti za početnu podršku poduzetnicima kad započinju poslovnu aktivnost, rekao je između ostaloga ministar Maras pozdravljajući domaćine i uvažene goste. Uvjeren sam da će po uzoru na ovaj projekt biti i novih, jer nam na raspolaganju stoji novih 70 milijuna eura iz Fondova Europske zajednice i rado ćemo podržati svaki novi projekt koji će imati za cilj izgraditi infrastrukturu za nov poduzetnički poduhvat, naglasio je uz čestitke gradonačelniku Buriću i njegovim suradnicima na ostvarenom projektu.

Svečanosti otvorenja nazočili su i Dragan Vulin zamjenik župana Osječko-baranjske županije, saborski zastupnici Ivan Drmić, Krešimir Bubalo, Silvano Hrelja, Marija Ilić i drugi dužnosnici.

Nakon otvaranja, direktor Poduzetničkog inkubatora Polet d.o.o. Oto Živčić, u pratnji gradonačelnika Dinka Burića proveo je goste kroz novouređeni poslovni prostor i upoznao ih s osnovnim principima djelovanja.

Na ovaj način su stvoreni uvjeti za otvaranje devet funkcionalnih poslovnih prostora – pet za proizvodnu djelatnost i četiri za uslužnu djelatnost koji će biti na raspolaganju malim poduzetnicima početnicima u njihovoj ranoj fazi inkubacije poslovnih aktivnosti.

Poduzetnici koji se budu bavili proizvodnim djelatnostima prve godine biti će oslobođeni plaćanja zakupa prostora, druge godine plaćati će 25 posto cijene zakupa, a treće 50 posto. Poduzetnici koji se budu bavili uslužnim djelatnostima prve godine plaćati će 25 posto cijene zakupa prostora, druge godine 50 posto, a treće godine 75 posto cijene zakupa. Poduzetnički inkubator Polet d.o.o. za sve stanare subvencionirat će u 100 postotnom iznosu troškove komunalnih usluga i toplinske energije te će svim stanarima za vrijeme zakupa poslovnog prostora pružati pomoć u obavljanju knjigovodstvenih poslova.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content