Novosti|

Svečanost na mjesnom groblju u Petrijevcima u srijedu, 30. studenoga 2016. godine, gdje su se okupili brojni mještani općine Petrijevci, obitelji poginulih i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata Valpšovštine započela je himnom koju su interpretirali članovi zbora Matice umirovljenika Petrijevaca te odavanjem počasti minutom šutnje.

Sudionike svečanosti pozdravili su Pavo Milekić, predsjednik Udruge HVIDR-a Belišće, čiji su članovi inicirali izradu i postavljanje spomen-ploče, te načelnik općine Petrijevci Ivo Zelić.

Svečanost je nastavljena posvetom spomen-ploče i molitvom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća nakon čega je za poginule u župnoj crkvi sv. Petra Apostola održana sveta misa zadušnica.

U popodnevnim satima predstavnici Udruge HVIDR-a Belišće sudjelovali su u Baranji, u mjestu Torjancima, na svečanosti obilježavanja 25. obljetnice dana prve oružane akcije 107. brigade HV na okupiranu Baranju i odali počast poginulim hrvatskim braniteljima: Pavi Horvatu, Marku Pavloviću, Darku Dervenšeku i Damiru Banoviću.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content