Novosti|

ZTK Valpovo-Belišće i Aeroklub Osijek organizatori su radionice aviomodelarstva za učenike osnovnih škola. Ovo je nastavak programskih aktivnosti i suradnje između dviju organizacija. F1 klasa zrakoplovnih modela odnosi se na slobodan let (‘free-flight’), što znači da modeli jedrilica, nakon odvajanja iz ruke modelara-pilota, nisu upravljani za vrijeme leta i nisu ni u kakvom kontaktu s pilotom. Stoga piloti natjecatelji puno pažnje i truda ulažu u gradnju svojih modela. Model mora imati dobre letne karakteristike i nakon podizanja zadržati se u fazi jedrenja određeno vrijeme predviđeno pravilima.

23. studenoga održana je radionica za učenike OŠ Valpovo u Domu tehnike od 12 sati. Sudjelovalo je 10 učenika, što je optimalna veličina grupe za radionicu ovoga tipa.

28. studenoga održana je radionica za učenike u OŠ Belišće u njihovoj školi u vremenu od 12:00 do 14:00 sati. 

29. studenoga održana je radionica za učenike u OŠ Veliškovci u njihovoj školi u vremenu od 8:00 do 10:00 sati. 

Sudjelovalo je ukupno 23 učenika koji su napravili model aviona F1N-150. Voditelji radionica su Antun Šikić iz Aerokluba Osijek i Zvonimir Hajnc iz CTK Valpovo-Belišće.

Iz ZTK Valpovo-Belišće zahvaljuju svima koji su sudjelovali u organiziranju ovih radionica, a posebno nastavnicima Biljani Pantoš, Draganu Siplu i Damiru Tomasu.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content