Novosti|

Danas je u prijepodnevnim satima ispred belišćanskog bazena bilo svečano otkrivanje replike Spomen ploče koja je u izvornom obliku ondje postavljena prije 40 godina za otvorenje novoizgrađenog bazena. Na svečanosti su, uz gradonačelnika Belišća Dinka Burića i njegovog zamjenika Domagoja Varžića, autora replike Belišćanina Borislava Bojanića i predsjednika Gradske organizacije SDP-a Belišće Zlatka Adjulovića, bili i gradski vijećnici, predstavnici gospodarskog života Grada Belišća, ali i brojni građani, među kojima je bilo i onih koji su aktivno sudjelovali u stvaranju jedne od znamenitosti Belišća – gradskog bazena koji je otvoren 1978. godine.

U izjavi za medije gradonačelnik Belišća Dinko Burić je istaknuo kako je ovo postavljanje i otkrivanje upriličeno u znak sjećanja na događaj od prije 40 godina, na otvorenje bazena koji i danas predstavlja iznimnu vrijednost za Grad Belišće, te da se ponovnim postavljanjem Spomen ploče odaje počast svim onim građanima koji su u ono vrijeme svojim samodoprinosom, ali i odricanjem regresa (tada je to bio K15), te uz pomoć tadašnjeg Kombinata sudjelovali u izgradnji bazena. Zahvalio se gradonačelnik i belišćanskom SDP-u na inicijativi, ali i Gradskoj upravi te Gradskom vijeću grada Belišća što su inicijativu prihvatili.

Nakon prigodne svečanosti, u kojoj je nastupila Katarina Bošnjak koja je izvela himnu, te Belišćanske mažoretkinje koje su izvele glazbeno – plesnu točku, repliku Spomen ploče su zajednički otkrili gradonačelnik Belišća Dinko Burić, autor replike Borislav Bojanić i Zlatko Adjulović, predsjednik belišćanskog SDP-a.

Tekst: Monika Đogaš

Fotografije: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content