Novosti iz života udruga|

Osnovna škola Miroslava Krleže iz Čepina bila je mjesto gdje se 20. ožujka 2024. godine održalo 66. Županijsko natjecanje mladih tehničara.

Ukupno se natjecao 171 učenik od 5. do 8. razreda u 12 kategorija podijeljenih u H i P kategoriju.

Za pripremu natjecatelja i nabavku potrebnog alata i materijala pobrinule su se nastavnica tehničke kulture Biljana Pantoš, tajnica ZTK-a Valpovo-Belišće Ivana Francuz i mentori iz CTK-a Valpovo-Belišće: Tomislav Kudeljnjak, Marijan Antolović, Goran Kupčerić, Dragan Francuz i Davor Milošević.

Na natjecanju je sudjelovalo i deset natjecatelja s našeg područja djelovanja.

H – MAKETARSTVO I MODELARSTVO (5. razred)
ELLA GRGINAC
MARTA BAJER

H – GRADITELJSTVO (6. razred)
ANA MATKOVIĆ
ANDRIJA BARIĆ

P – FOTOGRAFIJA (5.-8. razred)
FRANKA VINKOVIĆ
KLARA ČERNOŠEK

P – MODELARSTVO UPORABNIH TEHNIČKIH TVOREVINA (MUTT) (5.-8.razred)
LUKAS FELD
GAŠPAR BOSNIĆ

P – AUTOMATIKA (5.-8.r)
MATEJ GALINOVIĆ
JAN MAJDENIĆ

·  H-kategorija (natjecanje se provodi po Hrvatskom nacionalnom obrazovnom standardu za tehničku kulturu u osnovnoj školi – HNOS) i

· P-kategorija (natjecanje se provodi po programu za posebna područja tehničke kulture, a organizatori natjecanja i smotre na školskoj/klupskoj razini su povjerenstva u osnovnim školama i udrugama tehničke kulture).

Područja natjecanja u H-kategoriji su: maketarstvo i modelarstvo (V. razred), graditeljstvo (VI. razred), obrada materijala (VII. razred), strojarske konstrukcije (VII. razred), elektrotehnika (VIII. razred), elektronika (VIII. razred) i robotika (V. do VIII. razred).

U P-kategoriji učenici od V. do VIII. razreda pokazuju svoje kompetencije u sljedećim područjima: automatika, fotografija, modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, radiokomunikacije i robotsko spašavanje žrtve.

Natjecatelji su ostvarili dobre rezultate.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content