Novosti|

Četvrta večer 43. Rombergovih glazbenih večeri održala se u petak, 29. studenog 2019. godine. Organizatori Centar za kulturu Sigmund Romberg i Amatersko kazalište Belišće pripremili su 22. po redu natjecanje pjevača amatera “Belišćanski superglas”.

Devetnaest natjecatelja s osmnaest izvedbi predstavilo se publici i stručnom žiriju pred kojima je bio težak zadatak izabrati one najbolje. Na 22. izdanju “Belišćanskog superglasa” nastupili su sljedećim redom: Ivan Mihić, Iva Pezer, Petra Cvetković, Lora Broz, Nora Milković, Slaven Živković, Lucija Stanić, Nora Pastulović, Luna Bogdanović, Laura Kupanovac, Iva Kujundžić, Luka Piškorjanac, Dora Šrepfler, Lana Drgalić, Ana Tonković Šovagović, Elizabeta Balković, Josipa Krišković, Nikola Svrtan i Ana Knežević.

Stručni žiri u sastavu Valentina Gyerek Pavlović, Višnja Šamadan i Želimir Sušić, u tijesnoj borbi, proglasili su tri najbolja kandidata.

Prvo mjesto prema ocjeni stručnog žirija ponijela je Lucija Stanić s pjesmom “Sve je laž”, drugo mjesto osvojila je Ana Knežević otpjevavši pjesmu ”What about us”, dok je treće mjesto zauzela Petra Cvetković izvevši pjesmu Perfect.

Brojna publika, koja iz godine u godinu pokazuje veliko zanimanje za ovaj glazbeni program i ispuni dvoranu do posljednjeg mjesta, također je imala pravo glasa. Na glasačkom listiću koji je svaki posjetitelj dobio na ulazu u dvoranu, svatko je imao priliku dati svoj glas natjecatelju po izboru.

Srce publike, a time i najveći broj glasova, osvojila je Lucija Stanić. Najbolji među izvođačima primili su priznanja i poklone koje je osiguralo Amatersko kazalište Belišće, a uručile su ih ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Glavica i tajnica Amaterskog kazališta Belišće Ana Šikić. Sve natjecatelje i ove je godine pratio Zabavni orkestar Amaterskog kazališta Belišće u sastavu: na gitari i voditelj orkestra Zvonimir Iveković, klavijature Davor Novaković, bas gitara Matej Vidranski i bubnjevi Stjepan Jambrović Štef. Voditelji programa bili su članovi Amaterskog kazališta Marko Glavica i Dorian Vicić, koji su izvrsnim vođenjem i zanimljivim dosjetkama stvorili odličnu atmosferu među publikom, ali i razbili tremu među izvođačima. Za tehničku realizaciju programa bili su zaduženi Zvonimir Iveković i Dominik Špoljarić.

43. Rombergove glazbene večeri završavaju u petak, 6. prosinca 2019., programom pod nazivom “60 dijamantnih godina” u kojem će nastupiti Zabavni orkestar i solisti AK.

Tea Glavica, mag.prim.educ., ravnateljica CK Sigmund Romberg
Foto: Darko Jančikić, Zaim Saljiji

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content