Novosti|

U organizaciji Turističke zajednice grada Belišća i ove godine održano je tradicionalno natjecanje u kuhanju fiš paprikaša. Prošlogodišnja fišijada održana je u Tiborjancima, dok je ovogodišnja održana u centru Belišća u petak, 23. rujna. Cijelokupni program započeo je već u 16 sati poslije podne gdje se natjecalo do sada najveći broj osoba. Ukupno 31 natjecatelj kuhao je fiš paprikaš prema svojim začinima od šaranske ribe koju je osigurao organizator. Ugodno i lijepo vrijeme izmamilo je veliki broj posjetitelja koji su imali prilike na jedno mjestu u središtu Belišća vidjeti majstore kotlića. U natjecanju je sudjelovao i dosadašnji poznati majstor fiš paprikaša Josip Delač, ali i po prvi puta natjecale su se i udruge sa područja našeg grada kao i ugostitelji. Limarija Sebastijan bila je glavni sponzor ovog natjecanja koja je za sve sudionike osigurala bogate nagrade ali su se i sami okušali u natjecateljskom djelu.

Ocjenjivački sud u sastavu Zvonko Barić, Marin Skelac, Jelica Štrok i Stevica Berak imali su pune ruke posla u ocjenjivanju boje, okusa, gustoće i izgleda ribe. Natjecateljski dio završio je oko 18 sati nakon čega je započeo i zabavno glazbeni program tamburaškog sastava Panonia benda koji su zabavljali sve posjetitelje. Ocjenjivački sud je oko 19 sati proglasi pobjednike gdje je Zvonko Barić kao predsjednik suda istaknuo kako je bilo dobrih fiš paprikaša i da je bilo teško odabrati pobjednika. Prvo mjesto osvojio je Ivan Kovačević koji je kuhao fiš paprikaš ispred Limarije Sebastijan, drugo mjesto osvojio je Josip Delač, treće mjesto osvojio je Danijel Nikolić koji je kuhao fiš ispred vlastitog ugostiteljskog objekta Fontana Belišće i četvrto mjesto osvojio je Ivica Mikodanić ispred caffe bara Studio.

Gradonačelnik Zvonko Borić zahvalio se svim natjecateljima na sudjelovao i čestitao pobjedniku koji će nastupiti na 16. Hrvatskom natjecanju u kuhanju fiš paprikaš koje će se održati u Osijeku od 29, rujna do 1. listopada. Zahvalio se i sucima na korektnom suđenju i zahtjevnom poslu koji su odradili. Gradonačelnik je zajedno sa Slavkom Sebastijanom ispred Limarije Sebastijan uručio svim sudionicima zahvalnice i nagrade kao i sucima poklon za sudjelovanje na natjecanju.

Nakon proglašenja pobjednika uslijedio je zabavni program, a oko 21 sat uslijedila je i dodjela preko 50 tombola koje su donirali brojne tvrtke i obrti sa područja grada Belišća. Ovim putem Turistička zajednica grada Belišća zahvaljuje se Limariji Sebastijan, Kalivoda obrt Bistrinci, Poljoprivredni centar Veliškovci, Harburg Freudenberger Belišće, Poljoprivredna ljekarna Bocanjevci, Tiskara Slog Belišće, Supermarket Konzum Belišće, Vereš trade Belišće, Restoran Fontana Belišće, Belišće d.d., Trgovačkoj radnji Duga, Trgovačkoj radnji Ivana Belišće i Ribarnici Zlatni Karas, koji su pomogli da ova manifestacija bude organizirana na zadovoljstvo svih posjetitelja.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content