Novosti|

U subotu, 16. siječnja 2016. godine, u Bistrincima je održano natjecanje u pečenju slanine na ražnju. Bila je to šesta Slaninijada po redu te prva međunarodna manifestacija.

Ovu gastronomsko-turističku manifestaciju uspješno su organizirali Udruga športskih ribolovaca Podravac i Turistička zajednica grada Belišća.

Na natjecanje se prijavilo 36 natjecatelja iz uže okolice, ali i iz Mađarske i Slovenije. Organizatore je posebno obradovao velik broj sudionika koji su slaninu pekli izvan natjecanja.

U ocjenjivačkom sudu bili su Josip Delač, Ivica Anić i Vladimir Vazdar, ocjenivali su izgled, okus, pikantnost i kvalitetu natjecateljskih uzoraka. Tako je peto mjesto osvojio Siniša Ristić, četvrto Adrijan Živković, treće Marin Aničić, drugo Mario Balentić, a pobjednik natjecanja bio je Željko Turalija.

Adrijan Živković i Marin Dvoržak bili su najmlađi sudionici natjecanja, posebno nagrađeni od organizatora.
Nagrade je u ime organizatora uručio gradonačelnik Dinko Burić, koji se zahvalio svim sudionicima i organizatorima, čestitao na uspješnoj organizaciji i najavio sljedeću, sedmu Slaninijadu.

Natjecanje je privuklo nekoliko stotina posjetitelja, koji su se ugodno zabavili boravkom u prirodi na bistrinačkom Odmorištu uz Dravu, uz prigodnu gastronomsku ponudu s ražnja, kotla i krušne peći.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content